Friday Late Night i maj

MUSIKFILM. På fredag byder Friday Late Night-biffen på en aften med Bob Dylans backing-gruppe the Band. Kom med på og bag scenen i Martin Scorseses legendariske 'The Last Waltz'. Med DJ og bar fra kl. 20.00.

Filmen om Bob Dylans legendariske backing-gruppe, country rock-kvintetten The Band, blev optaget under afskedskoncerten i Winterland Ballroom, San Francisco 1976. Dylan synger 'Forever Young' og 'Baby Let Me Follow You Down' og talrige gæster optræder med en perlerække af tidens klassikere ved koncerten. Fra Joni Mitchell over Van Morrison og Eric Clapton til Neil Diamond og Neil Young.

Men først og fremmest er 'The Last Waltz' en film om bandet – The Band. Et studie af et live-orkester i sin karrieres zenit, men også et portræt, der kigger bag de skrå brædder. 

Det anderkendte musikblad Rolling Stone udråbte filmen til ”The Best Rock Movie Ever Made". En nostalgisk hyldest til en hel generations musikalske helte.

”This film should be played loud!,” lyder indgangsbønnen på filmens fortekster – det gør vi gerne, og husk at der er bar fra kl. 20.00, hvor aftenens dj vender klassikere og hip amerikansk roots rock. Filmen begynder kl. 21.30.

Tid: ’Friday Late Night: The Last Waltz'. Fredag 23. maj kl. 21.30.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12