Friday Soul Night og knaldhård dokumentar om trommetossen Ginger Baker

MUSIKFILM. Kom til Soul Night i Cinemateket fredag den 26. oktober, hvor vi viser John Landis’ evigrønne musical-komedie om The Blues Brothers på deres ”mission fra Gud” i selskab med R&B-stjerner som James Brown, Aretha Franklin m.fl.. Som opvarmning viser vi soul-legenden Otis Reddings samlede performance på Monterey-festivalen 1967. Endelig kan du, fredag den 2. november, komme helt tæt på den vanvittige Cream-trommeslager Ginger Baker i Jay Bulgers spitnye dokumentarfilm ’Beware of Mr. Baker,’ der viser rockdjævelen Ginger i topform såvel som junkien Baker i frit fald.

Tilbring dine kommende fredag-aftener i Cinemateket i selskab med to musikalske stratenrøvere, en svedig soul-legende og en virtuos trommetosse med slag i.  

Otis Redding vs. The Blues brothers

Otis Reddings performance på Monterey-festivalen 1967, var soul-legendens ultimative optræden og en af the Summer of Love’s største musikbegivenheder. Græd, sved og swing dig igennem en halv time med en mellemgulvspustende fremførsel af ‘Respect’, en smertende indlevet ’I’ve Been Loving You Too Long’ og en ’Try a Little Tenderness’, der starter som en hvisken og ender i et skrig – og læg mærke til det kvindelige publikum undervejs – målløse ansigter! Tre måneder senere styrtede Redding ned med et fly. Ingen skulle nogensinde opleve ham sådan igen. Koncerten blev foreviget af direct cinema-pioneren D.A. Pennebaker.

John Landis musicalkomedie om den prøveløsladte straffefange Jake (John Belushi) og hans bror Elwood (Dan Aykroyd), der er på ”en mission fra Gud” for at beskytte det børnehjem, hvor de voksede op, har gået sin sejrsgang verden over siden premieren i 1980. Og filmen ER vitterlig en af de sjoveste og mest veldrejede musical-komedier nogensinde. For at bringe børnehjemmet ud af en penibel gældssituation, skal de to stratenrøvere genforene deres bluesband og stable en performance på benene, der kan skaffe dem 5000 dollars. På vejen bliver de både angrebet af neo-nazister, en destruktiv ”mystisk kvinde” og et country & western band – og forfølges samtidig ubønhørligt af strømerne. Men den får ikke desto mindre alt, hvad den kan trække, på ALLE tangenter, i selskab med nogle af musikhistoriens største R&B-stjerner som James Brown, Cab Calloway, Aretha Franklin, John Lee Hooker m.fl., der svinger soul-pisken i sange som ’Think’, ’Jailhouse Rock’ og ’Gimme Some Lovin’.

Der er happy hour-bar og svedige tracks på grammofonen allerede fra kl. 20.30. Filmene begynder kl. 21:30.

Tid: Fredag den 26. oktober kl. 21:30 (happy hour bar fra kl. 20:30)
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K.
Billetter: Online og på tlf.3374 3412

Kom tæt på den talentfulde trommetosse Ginger Baker

Hvis navnet Ginger Baker ikke lige ringer klokker, så, ja....så smadrer han dig! Jazz-trommeslageren, der blev prototypen på en rock-trommeslager, lever op til devisen om, at rødhårede mennesker har heftigt temperament. Det må dokumentaristen Jay Bulgur sande, da han beslutter sig for at opsøge manden i Sydafrika for at få historien om livet som trommeslager for navne som Cream og Fela Kuti, men i første omgang må forlade stedet med en brækket næse. Men heldigvis lykkes det ham til sidst. Og hvilken historie! Hvilket liv! Hvilken tosse! Hvilket geni! Ginger Baker og filmen om ham har det hele. Vi oplever den virtuose djævel i topform såvel som junkien i frit fald. Det hele krydsklippet med interviews med den gamle mand i Sydafrika, der på én gang genstridigt og velvilligt fortæller om en pilskæv livsbane, der blandt andet førte ham til Nigeria i 70’erne, et arnested for musik, revolution, vold og lovløshed, eller med Ginger Bakers egne ord ’et vidunderligt sted at være’. Baker har brændt alverdens broer, men man ender alligevel med at holde af denne stædige ener, der på sine gamle dage endelig tager fadderrollen til sig og bliver glad for ponyer(!), men stadig kan slå en proper næve - og på tromme!

Fra kl. 20:00 er der kolde øl i Asta Bar, hvor vi har hyret en DJ med smag fænomenal syre- og "power trio"-rock. Filmen vises i samarbejde med CPH:DOX.

Tid: Fredag den 2. november kl. 21:45 (med bar fra kl. 20:00)
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K.
Billetter: Online og på tlf.3374 3412