'Ganja and Hess' - hypnotisk årgangs-horror i Psych-Out-biffen

Få hele historien om en af amerikansk films mest særegne horror-hemmeligheder 'Ganja and Hess', og se den i sin fulde, nyligt restaurerede version.

Bloddryppende og hypnotisk avantgarde-horror med afro-amerikanske rødder, anyone? 'Ganja and Hess's drømmeriske blanding af gotiske gys, vampyrmyter, visuelle eksperimenter og sort kultur var et hit i Cannes i 1973, men en fiasko i USA, hvor filmen blev klippet ned med over 40 minutter af distributøren, som gav den et andet soundtrack og en ny titel for at score kassen på 70’ernes blaxploitation-boom. Se den nyligt restaurerede udgave af filmen i Psych-Out!-biffen i morgen, torsdag den 17. juni klokken 21.30.

En antropolog med blodtørst

Under sine studier af den ældgamle, afrikanske civilisation Myrthia myrdes antropologen Dr. Hess Green (Duane Jones fra ’Night of the Living Dead’) af sin utilregnelige assistent Meda. Hess viser sig dog ikke at være så død som først antaget, og da Medas kone Ganja ankommer fra Danmark(!), drages hun på mystisk vis imod ham og hans nye blodtørst.

Billetter

Psych-Out!

’Psych-Out’ er Cinemateket og filmgruppen Station 16’s faste månedlige aften dedikeret til genrefilm fra undergrunden. Efter filmen snurrer rejsegrammofonen i Asta Bar, hvor der er kolde øller for kolde kontanter.