Ghita og de levende billeder

I anledning af bogen ’Mine levende billeder’ er Ghita Nørby og Niels Birger Wamberg i samtale med programredaktør Claus Kjær foran Filmhuset film- og boghandel den 5. november kl. 17.00. Filmen ’Mig og Charly’ følger arrangementet til dørs.

Med over 100 film på cv’et fra debuten i ’Ung leg’ (1957) til ’De vilde svaner’ i 2009 har Ghita Nørby sat uudslettelige fingeraftryk på dansk filmhistorie. Hendes intense og karismatiske arbejde har gjort hende til selve den alen, hvormed alle andre danske skuespillere måler deres talent.

Med sin udvikling fra køn renhjertet pige i film som ’Baronessen fra benzintanken’ (1960) til modne og stærke kvindeportrætter i bl.a. ’Dansen med Regitze’ (1989) og ’Freud flytter hjemmefra’ (1991) står Ghita Nørby i dag helt centralt i dansk film.

Samtale med Ghita

I samtalebogen ’Mine levende billeder’ fortæller hun Niels Birger Wamberg om de mange instruktører og skuespillere, hun har arbejdet med.

I anledning af bogen har Cinemateket inviteret Ghita Nørby og Niels Birger Wamberg til samtale med programredaktør Claus Kjær foran Filmhusets film- og boghandel den 5. november kl. 17.00. Fri entré til samtale-arrangementet.

Efter samtalen viser vi Morten Arnfred og Henning Kristiansens fine 70’er-epos ’Mig og Charly’ (1978) kl. 18.00, som Ghita Nørby vil introducere i biografen. Billetter til filmen købes særskilt.

Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412. Online bestilling på cinemateket.dk.