GoodPlanet 14.-16. dec. – med besøg af Al Gore og fokus på Kina og bæredygtig energi

Den tidligere amerikanske vicepræsident Al Gore taler om miljøproblemer i Cinemateket mandag den 14. december kl. 20.00. Kom desuden til mange andre spændende arrangementer med prisvindende dokumentarfilm om klodens tilstand i GoodPlanet-biffen de kommende dage. Der er fri entré.

Hver dag kl. 10.00 viser Cinemateket og GoodPlanet luftfotografen og aktivisten Yann Arthus-Bertrands store klima-projekt'6 Billion Others', Climate Voices'. 600 øjenåbnende mini-interviews med mennesker, der i hverdagen lider på grund af de store miljøændringer.

Mandagens program: Besøg af Al Gore og film om kampen for regnskoven

14:00: ’Green’
Biodiesel er ikke uskyldig. ’Green’ undersøger, hvordan industrien ødelægger den indonesiske skov og afslører den ubelejlige sandhed bag ’den grønne biodiesel’.

15:00: ’Gorilla Murders’
Ligene af seks bjerggorillaer blev fundet i Virunga National Park i juli 2007. De var blevet henrettet af ukendte gerningsmænd, og efterladt som et varsel og en trussel. Hvorfor skulle de dø, hvem gjorde det, og hvem forsøgte de at intimidere?

17:00: Diskussion med REDD – COP15 succes
Jordens træer fældes uden tanke om bæredygtighed. Regnskovene er ved at forsvinde, og ingen tager ansvar. Løsningen er ikke længere en utopisk drøm, men er kommet tættere på en klimapolitisk succes. REDD (Reducing emissions from deforestation and forest degradation) er en bevægelse, som har fået sat skik på træerne, og har fået gennemtrumfet en aftale. Kom og hør om COP15 største klimabedrift indtil videre.

20:00: Miljøhelten Al Gore
Al Gore er blevet et miljøikon, og har endog vundet Nobels fredspris for sin indsats. Mere end nogen anden er han blevet billedet på behovet for klimaforandring. Der er begrænset antal billetter (gratis arrangement) som kan hentes efter først til mølle princippet.

21:00: ’They Killed Sister Dorothy’
Den 12. februar blev den katolske nonne Dorothy Stang skudt seks gange og efterladt ved den mudrede vandkant i den brasilianske Amazon regnskov. Gennem flere år kæmpede Dorothy Stang for regnskoven. Hendes kamp, som endte i martyrdød, forklares i denne gribende dokumentar, hvor vi følger retssagen mod hendes gerningsmænd.

Tirsdagens program: Mordmysterier og individets kamp for en bedre fremtid

13:00: ‘Go Further’
Kan en person ændre noget som helst. ’Go Further’ udforsker tanken om individets ansvar for klimaforandringerne, og hvordan at den enkelte person KAN gøre en forskel ved at vælge de rigtige løsninger. Woody Harrelson tager med venner af sted i en biovenlig bus og besøger individer, som gør en forskel i dagligdagen, og hvordan at vi kan implementere små ændringer med store konsekvenser. 

14:30: ‘Northern Green’

16:00: ‘China in a Torrent’
Japansk dokumentar om Kinas fremmarch som ny supermagt. Den økonomiske succes, og Kinas voksende betydning indenfor handel, kan være med til at skjule bagsiden af medaljen. Dokumentaren fanger afgrunden mellem rig og fattig, og afslører at selvom landet bliver rigere er de fleste af landets 800 millioner fanget i ekstrem fattigdom og behandlet som slaver i deres eget land. 

17:00: Debat: Tænketankens rolle i klimaforhandlingen
Tænketankens rolle indenfor politik bliver markant større, efterhånden som politikerne bevæger sig udenfor områder, de ikke kende til. Diskussion med flere organisationer, som hjælper med at forklare hvordan tænketanken spiller en voksende betydning indenfor klimaforhandlingerne.

20:00: ‘Who killed the Electric Car?’- mød instruktøren og aftenens særlige gæst Achim Steiner, direktør for UNEP
Det er sjældent, at dokumentarfilm lanceres som mordgåder, men det er tilfældet med denne film, hvor ofret er General Motors EV1. I 1996 blev EV1 lanceret som en hurtig og miljøvenlig elbil. Den kunne dog ikke købes, men kun leases. Da leasing-aftalerne løb ud, og de glade ejere ville forlænge, inddrog selskabet bilerne for siden at fræse dem i tusindvis af stykker! 'Who Killed the Electric Car?' er en ekstrem relevant film i en tid med tårnhøje benzinpriser, global opvarmning og krig i det oliemættede Mellemøsten

Onsdagens program: Bæredygtige løsninger

13:00: ’Superstructure’ – Bæredygtig energi
I to dokumentarer undersøges alternative energiformer. Tre hold ingeniører er i et kapløb om at forsøge at udnytte vandets kraft til at skabe billig strøm. I anden del er det solkraft som undersøges. Er det en bæredygtigt løsning, og kan nogen af de to energiformer løse op for vores oliebehov.

15:00: ’Last Call for Planet Earth’ – arkitektur til at ændre verden
12 førende arkitekter deler deres vision om bæredygtig arkitektur, som respekter naturen.

16:30: Debat - Europas rolle i klimakampen
Hvad sker der i Europa af nye tiltag, som kan ændre klimaretningen? Diskussion om og med bl.a. Thisted kommune, som går forrest i brugen af vindmøller som energiform.

18:00: ’Hope in a Changing Climate’
Denne dokumentar demonstrer muligheden for at genskabe ødelagte økosystemer. Ved at undersøge forskellige tiltag viser filmen, at med bedre forståelse for miljøet og økosystemer er det muligt at ændre økologiske katastrofer til områder der bugner af liv.

20:00:‘The Titanic Syndrome’ – debat mellem instruktør Nicolas Hulot og Yann Arthus-Bertrand
Instruktør og tidligere miljøaktivist Nicolas Hulot tegner et grumt billede af fremtiden. Syndromet er simpelt: vores planet er det dødsdømte cruiseskib, og vi i Vesten er i færd med at overforbruge os ihjel idet vi sejler mod afgrunden. I forbindelse med filmen vil GoodPlanets leder Yann Arthus-Bertrand og filmens instruktør debattere og svare på spørgsmål.

Cinemateket og GoodPlanet sætter fokus på de voksende miljøproblemer som truer klodens fremtid. Gennem film, debatter og nyttige indspark dukker både nye spørgsmål og innovative løsninger frem. Kom ind i varmen, og vær med til at skrue op for miljødebatten i biograferne - eller over en kop kaffe i Asta Bar, som i hele perioden vil være bemandet af repræsentanter fra GoodPlanet.

Læs mere om GoodPlanets program:
http://www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket/Serie.aspx?serieID=4732
og på GoodPlanets hjemmeside:
http://www.goodplanet.org/copenhagen/index.php