Højspændt fængselsdrama

Hold dig opdateret på det bedste af det bedste fra den tyske filmscene. Forfatter og filmkonsulent Steen Bille introducerer det højspændte fængselsdrama 'Vier Minuten' (2006) til Tysk Filmaften. Fredag den 25. juni kl. 19.00 i Cinemateket.

Fortidens misgerninger og nutidens synder

20-årige Jenny blev engang udråbt til musikalsk wunderkind, men sidder nu i fængsel, dømt for mord. Her regerer den forbitrede gammeljomfru og tidligere koncertpianist Traude Kreuger, som fængslets spillelærerinde. Frk. Kreuger vil i første omgang ikke tage den vilde og voldelige Jenny som elev, men skifter mening, da hun hører hende spille.

Den afblomstrede klaverlærer håber at kunne sone en 50 år gammel misgerning ved at transformere den selvdestruktive Jenny til det vidunderbarn, hun var engang.

Fantastisk skuespil

'Vier Minuten' er båret af Monica Bleibtreu og Hannah Herzsprungs fine skuespilpræstationer i de to altdominerende roller. Forholdet mellem de to kvinder fremstår lige så vibrerende og hjertegribende som det Schubert-impromptu, der er filmens ledemotiv.

Filmen vil blive introduceret af forfatter og filmkonsulent Steen Bille til Tysk Filmaften fredag den 25. juni kl. 19.00 - arrangeret i samarbejde med Goethe-Institut Dänemark, der byder på et glas vin efter filmen.