Instruktørbesøg på CPH:DOX

VISIT. Den danske dokumentarfestival er igen i år spækket med besøg fra nær og fjern. Mød både garvede mestre og morgendagens friske stjerneskud.

Én af de helt særlige glæder ved at gå på filmfestival er de mange muligheder for at møde folkene bag filmene. På årets DOX er der vanen tro rig mulighed for at få sat ansigt på de kreative kræfter.

Jørgen Leths 50-års-jubilæum
Jørgen Leth er en enestående skikkelse i dansk film. Mere end fyrre titler er det efterhånden blevet til, i alle genrer, formater og former. I december er det halvtreds år siden, at Leth debuterede. Det markeres med en visning af hans første og seneste film. Den 8. nov. kl. 19.00 introducerer Leth og forfatteren Lars Movin filmene ’Stopforbud’ (1963) og ’Jeg taler til jer – John Kørners verden’ (2013).

An Episode in the Life of an Iron Picker
Den oscarvindende instruktør Danis Tanovic' intense film er baseret på virkelige begivenheder - men på en måde, der tager vejret fra én. 'An Episode in the Life of an Iron Picker' viser en roma-families livstruende møde med et sygt sundhedsvæsen. Filmen er nomineret i hovedprisen Dox:Award. Mød Tanovic i forbindelse med visningen den 10. nov. kl. 16.30.

A Spell to Ward Off the Darkness
De to instruktører Ben Rivers og Ben Russell er blandt de mest omtalte navne på kunstfilmsscene i øjeblikket. I deres nye fællesprojekt,'A Spell to Ward Off the Darkness', følger vi en navnløs mand, der rejser fra et neohippie-kollektiv i Estland til et buldrende black metal-ritual i Norge. En dannelsesrejse af mytologiske proportioner. Man kan møde instruktøren Ben Rivers til visningen den 16. nov. kl. 19.15.

Mød desuden…
Den kritisk-satiriske kunstgruppe The Yes Men præsenterer en vifte af deres egne og andres produktioner på DOX. Mød dem den 14. og 15. nov. til den internationale konference ’The World 2.0’.

Instruktøren Jason Osder taler lørdag den 9. nov. kl. 17.00 om sin politisk sprængfarlige film ’Let the Fire Burn’. Hør Frank Pavich fortælle om sin film, ’Jodorowsky’s Dune’, om kultinstruktøren Jodorowskys monumentalt kuldsejlede filmprojekt, torsdag den 7. nov. kl. 21.30.

Mød Gabe Klinger den 10. nov. kl. 17.30, hvor han præsenterer sin film, 'Double Play', om det kunstnerisk set aparte venskab mellem Richard Linklater (’Before Midnight’) og James Benning. Eller stift bekendtskab med Mark Peranson, når han beretter om sin svanesang for filmmediet ’La Ultima Pelicula’ den 12. nov. kl. 19.00. Tid: Torsdag 7. november til søndag 17. november.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12