Jan Troell besøger Cinemateket

GÆST. Den svenske auteur Jan Troell gæster Cinemateket den 22. november og fortæller om sin seneste film ’Dom over død mand’.

Jan Troell (f. 1931) har et langt og rigt filmliv bag sig med mere end 40 film på CV’et, heriblandt 'Maria Larssons evige øjeblik', 'Hamsun' og 'Nybyggerne'. Oftest har han sat sin signatur på såvel instruktion, fotografering som manuskript. Selvom han nu er blevet 82 år, så synes lysten og evnen til at lave stærke, bevægende film ikke at være aftagende.

Troells seneste værk, ’Dom over død mand’ – skrevet i samarbejde med Klaus Rifbjerg – er baseret på den virkelige historie om Torgny Segerstadt, den svenske journalist, som i 1940’ernes kæmpede en ensom kamp mod Hitler og nazismens fremmarch i et ellers neutralt og stiltiende Sverige.

’Dom over død mand’ er Månedens Film i Cinemateket. Den vises ti gange fra den 21. november til 1. december. Det er med stor glæde, at vi i den sammenhæng kan byde Jan Troell velkommen i Cinemateket. Jan Troell introducerer ’Dom over død mand’ den 22. november kl. 19.15. Efter filmen svarer instruktøren på spørgsmål fra salen og derefter serveres der et glas vin i Asta Bar.

Besøget er arrangeret i samarbejde med Den Svenske Ambassade i København. Tid: Fredag 22. november kl. 19.15
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12

Logga Köpenhamn svenska (2)