Kierkegaard på argentinsk

KULTURMØDER. Johannes Møllehave besøger Cinemateket for at møde Søren Kierkegaard i sydamerikanske gevandter – til både kortfilm, fotokonkurrence og et glas vin.

Lørdag den 2. november er Kierkegaard-dag i Cinemateket. Og det bliver en helt særlig én af slagsen, når vi bl.a. præsenterer sydamerikanske blikke på den danske filosof.

Det er næppe undgået nogens opmærksomhed herhjemme, at 2013 har været Kierkegaard-år, men 200-året for filosoffens fødsel har også vakt ekko så langt væk som Argentina. Den Danske Ambassade har her afholdt en kortfilmkonkurrence med Kierkegaard-tema, bl.a. støttet af filmskolen Universidad del Cine.

Cinemateket viser et udvalg af de bedste film og lader en række af landets største Kierkegaard-kapaciteter kommentere og reflektere over dem. For Kierkegaard er en filosof med mange ansigter. Hvilke af dem spejles her, og hvad er forskellene på de danske og sydamerikanske tilgange?

Program: Film, fotokonkurrence og debat
Kl. 14.00 indleder vi dagen med at vise Anne Regitze Wivels dokumentarportræt ‘Søren Kierkegaard’, der nyligt er blevet digitaliseret. Filmen har dansk tale, men vises med engelske undertekster. Varighed: 175 min. inkl. introduktion. Billetpris: 75/50 kr.

Kl. 16.50 kan du i Cinematekets Asta Bar nyde vinderbilleder fra fotokonkurrencen ‘Søren Kierkegaard i billeder’, der er blevet afholdt i Argentina i år. Argentinas Ambassade er medarrangør og byder på et glas vin. Fri entré.

Kl. 17.15 viser vi de bedste kortfilm fra dette års argentinske kortfilmkonkurrence med Kierkegaard-tema. Filmene diskuteres af forfatteren og præsten Johannes Møllehave, filosoffen Anders Fogh Jensen (aktuel med bogen 'Hvordan skal jeg leve mit liv, Kierkegaard') og leder af Kierkegaard-året 2013 Rasmus Quistgaard. Varighed: 90 min. Billetpris: 65/40 kr. Tid: Lørdag 2. november fra kl. 14.00 til 18.45.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K.
Billetbestilling: Online eller på tlf. 3374 3412.