Klimaretssager og mediernes rolle i klimadebatten - GoodPlanet i Cinemateket 9.-10. dec

GoodPlanet byder i de næste dage både på aktivisme og juridiske slagsmål i klimaets navn, debat om hvad medierne kan gøre for miljøet samt en undersøgelse af fiskens kår i forurenede have.

Onsdag den 9. december: Jura og klimaet

16: 00: Debat: Klimalov
I løbet af denne diskussion bliver publikum introduceret til den spegede affære mellem jura og klimaændringer.  I en gennemgang af berømte klimaretssager får publikum præsenteret arbejdsredskaber til aktivisme. Der er besøg af prominente miljøforkæmpere, bl.a. Andrew Miller fra Amazon Watch og Martin Wagner fra Earth Justice.

19:00: Pressekonference (kun med invitation).

20:00: Åbningsceremoni med Yann Arthus-Bertrand. (kun med invitation)

Torsdag den 10. december: Verdenshavene under lup

13:00: ‘Tara’ – med instruktørdebat
Skibet Tara sejler med hjertet på det rigtige sted. I kamp mod kulden forsøger de at undersøge pakisens forsvinden i det arktiske hav. Filmen viser, at vi er tættere på katastrofen end først antaget. Debat med instruktøren.

15:00: ‘Farmed Salmon Exposed’
Vidste du, at lakseopdræt har store miljæmæssige konsekvenser? Instruktør Damien Gillis sætter spot på de miljømæssige og socio-økonomiske efterdønninger, som laksefarmene giver på kloden.

15:30: ’A Sea Change’ – med instruktørdebat
Hvad ville der ske, hvis alle fisk i havet forsvandt? En skræmmende præmis, som er ved at gå i opfyldning lige nu. I ’Sea Change’ følger vi den pensionerede historielærer Sven Huseby, i sin mission på at forklare hvad der sker med klodens oceaner. 

17:00: Debat: Hvad kan medierne gøre for miljøet
Tre journalister, som kæmper en utrættelig kamp for miljøet forklarer om de problemer, og risici som miljøjournalister står overfor i hverdagen. Der vil desuden blive vist klip fra finalisterne af Earth Journalism Awards.

20:00: ‘Last Days of Shishmareff’
Når vandet stiger, og isen smelter, vil Innuit-samfundet i det nordøstlige Alaska gradvis se deres samfund og livsstil forsvinde.  Under truslen om klimaændringer, vil de 600 beboere blive tvunget til at sige farvel til traditioner og deres hjemland.

GoodPlanet i Cinemateket

Cinemateket og GoodPlanet sætter fokus på de voksende miljøproblemer, som truer klodens fremtid. Gennem film, debatter og nyttige indspark dukker både nye spørgsmål og innovative løsninger frem. Kom ind i varmen, og vær med til at skrue op for mijlø-debatten i biograferne - eller over en kop kaffe i Asta Bar, som i hele perioden vil være bemandet af repræsentanter fra GoodPlanet.

Hver dag kl. 10.00 viser Cinemateket og GoodPlanet luftfotografen og aktivisten Yann Arthus-Bertrands store klima-projekt '6 Billion Others', Climate Voices'. 600 øjenåbnende mini-interviews med mennesker, der i hverdagen lider på grund af de store miljøændringer.

Læs mere om GoodPlanets program på www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket/Serie.aspx?serieID=4732
 
Samt på www.goodplanet.org/copenhagen/index.php