Kom til krimi-søndag med Hemingway og Burt Lancaster

KRIMIKLUBBEN. Søndag 16. februar byder Krimiklubben og Cinemateket på en ægte krimiklassiker: ’The Killers’ af Robert Siodmak. Med introduktion af Bo Tao Michaëlis.

Den tysk-amerikanske mesterinstruktør Robert Siodmak indspillede i 1946 den kalejdoskopiske thriller ’The Killers’ med debut af den muskuløse, uudgrundeligt dragende Burt Lancaster i den centrale rolle som uheldig antihelt overfor Hollywoods hotteste brunette Ava Gardner.

Filmen, der fik titlen ’Den der hævner’ på dansk, tager afsæt i en berømt novelle af Ernest Hemingway. Dén får du i filmens første minutter, men resten er ren og uforfalsket årgangs film noir. Et eklatant mesterværk i sin genre, efterlignet mange, mange gange på det ’sorte’ lærred. Men vogt Dem for efterligninger og gå efter originalen!

Burt Lancaster kan opleves i en magisk debutrolle, der forvandlede fra ukendt 23-årig til filmstjerne.
I filmen ankommer to professionelle mordere til en lille by og meddeler bartenderen, at de skal myrde en tankpasser kaldet "the Swede" (Lancaster). Svenskeren gør intet for at flygte - og bliver skudt.

Herefter oprulles forhistorien med alle noir-genrens cool kneb. 'The killers' er en analyse af den organiserede kriminalitet, men også en skildring af den almindelige mand, som bliver klemt, da han spiser kirsebær med de store. En uventet, subtil hævn venter i filmens finale.

Tid: ’The Killers’: Søndag 16. februar kl. 14.00.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12