Kom til tysk krimimaraton - med introduktion, kaffe, kage og middag

TRILOGI. På søndag kan du opleve tre film, der alle foregår i den fiktive østtyske by Dreileben og følger jagten på en formodet morder. Peer Klehmet, der har skrevet manuskriptet til den ene film, introducerer det ambitiøse krimi-projekt, og i pauserne er der kaffe, kage og middag i Restaurant SULT.

Succes-trilogi - med tysk besøg

Instruktørerne Dominik Graf, Christian Petzold og Christoph Hochhäusler indledte i 2006 en email-korrespondance om filmæstetik og den tyske genrefilm. Det resulterede i det usædvanlige krimi-projekt 'Dreileben', der med succes har været præsenteret ved en lang række filmfestivaler.

Peer Klehmet, der har skrevet manuskriptet til 'One Minute of Darkness' introducerer søndag den 3. juni 'Dreileben'-projektet sammen med filmkonsulent og forfatter Steen Bille.

Tre vinkler - én morder

De tre film foregår alle i den fiktive østtyske by Dreileben og følger jagten på en formodet morder. I trilogiens første del, 'Beats Being Dead', skildrer Christian Petzold en gryende forelskelse mellem den bosniske stuepige Ana og Johannes, der arbejder som militærnægter på et sygehus. Da en dømt seksualforbryder flygter fra samme sygehus, får det konsekvenser.

Dominik Graf kredser i 'Don't Follow Me Around' om en kvindelig politipsykolog på sporet af en morder. Med på rollelisten er den fremragende Misel Maticevic, blandt andet kendt som russisk mafiaboss i Grafs krimiserie 'Forbrydelsens ansigt', der har været vist på DR2.

I Christoph Hochhäuslers 'One Minute of Darkness' antager morderens flugt gennem de mørke tyske skove en fantasmagorisk karakter, der leder tankerne hen på Frankenstein-myten og skovens metaforiske betydning i romantikken.

Tysk middag i Restaurant SULT

I den første pause serverer vi kaffe og kage. I den næste pause byder Restaurant SULT på udsøgt og autentisk tysk buffet med kolde forretter, blandede salater, pølseretter, sauerkraut og svineskank.

Samlet pris for de tre filmforestillinger, kaffe, kage og middag er 350 kr. (300 for medlemmer). Arrangementet starter kl. 15.00 og slutter ca. kl. 22.00.

Arrangeret i samarbejde med Goethe-Instituttet og Restaurant SULT.

Tid: Søndag den 3. juni kl. 15.00
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online og på tlf. 3374 3412