Kønsidentitet - to arrangementer i lyd og billeder

MIX Copenhagen LesbianGayBiTrans Film Festival inviterer Cinematekets medlemmer til en gratis visning af Céline Sciammas prisbelønnede drama 'Tomboy' onsdag den 19. oktober. Til samme køns-politiske spor knytter vi denne måneds Friday Late Night-arrangement, som overlader det til kvinderne at tæve en ond rock-spade!

'Tomboy' flytter den ti-årige Laure til et nyt kvarter, hvor hun med sit drengede udseende får en enestående chance for at præsentere sig for sine nye legekammerater som Michaël, den nye dreng i gaden. Tematiseringen af børns ret til selv at definere deres kønsidentitet rummer en fint balanceret solidaritet med Michaël – men skildrer også den brutale håndhævelse af gængse kønsnormer.

MIX COPENHAGEN: Intelligent og intenst drama om køn og identitet

Zoé Héran er forbløffende god som Laure/Michaël – og instruktionen er konsekvent tro mod barneblikkets usentimentalitet. 'Tomboy' vandt juryens Teddy Award (for årets bedste LBGT-relaterede film) på dette års Berlinale samt prisen for Bedste Film på Frameline-festivalen i San Francisco. Filmen vil blive introduceret af en repræsentant for MIX-festivalen, der ruller fra 21. til 30. oktober.

Tomboy + introduktion
19. oktober kl. 19:15
Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling , 3374 3412

Friday Late Night: Når kvinder går til rocken

Musikbranchen har alle dage været en rådden, profitorienteret og mandsdomineret verden. At kvinder har haft noget at sige - særligt uden for mainstream - har dog været tydeligt gennem de seneste 50 år.

Dee Mosbachers prisbelønnede dokumentarfilm 'Radical Harmonies' udforsker den amerikanske kvindemusikbevægelse og dens udvikling fra 'pige med guitar' til revolutioneringen af kvinders rolle i musik og kultur - og går tæt på såvel kunstnere i frontlinjen som seje chicks i producerrollen som pladedirektørstolen. Gennem liveoptagelser, interviews og arkivmateriale med pionerer indenfor kvindemusikken som Meg Christian, Holly Near og Mary Watkins samt nutidige musikere som Indigo Girls, Ani DiFranco, Bitch, Animal og Melissa Ferrick, beskriver 'Radical Harmonies' på bevægende vis, hvordan kvindemusikbevægelsen forandrede utallige kvinders liv.

Gratis drinks og tre dj's efter filmen

Der er en gratis sjus på billetten og efter filmen sætter hele tre dj’s fut i dansegulvet: Mette Mathiesen (trommeslager i Miss B. Haven), Ursula Søndergaard (Dameulove) og Minna Grooss (Jodeladies, Goddag mit navn er lesbisk).

Radical Harmonies + gratis drink og fest med dj's
28. oktober kl. 21:30
Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling , 3374 3412