'Koyaanisqatsi' - DR2s Adrian Hughes introducerer storslået, lyrisk billedfortælling


Under overskriften "Værd at se" introducerer DR2s kulturjournalist Adrian Hughes i aften, onsdag den 7. maj kl. 19.00, den storslåede, lyriske dokumentarfilm 'Koyaanisqatsi' (1983). En billedfortælling, der uden ord eller karakterer skildrer menneskets indflydelse på miljøet.

"Ren musikfilm med Philip Glass' banebrydende nyklassiske minimalistiske repetitive musik, ingen historie, kun en idé klippet på den mest forrygende måde med fabelagtige billeder". Sådan siger Hughes om filmen, der er en af de film, som har gjort størst indtryk på ham.

'Koyaanisqatsi'
'Koyaanisqatsi' var instruktøren Godfrey Reggios debut og den første film i den såkaldte QATSI-trilogi. Optaget over syv år - fra 1975 til 1982 - er den et på forsøg at skildre menneskets negative indflydelse på naturen. Deraf titlen, der på indinaresproget Hopi betyder "liv ude af balance".
Der er ingen hovedpersoner, ingen dialog. Men med Philip Glass' epokegørende score står billederne for sig selv - til fri tolkning.Her kan du læse mere om denne måneds "Værd at se".Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412.