Kulturnatten i Filmhuset

KULTURNAT. Åbent Filmhus, gyser-quiz, gysersminke, special effect-værksted, westernparodi, herremad og meget meget mere. Velkommen til Kulturnatten i Filmhuset den 14. oktober.

Hele Filmhuset er din legeplads på Kulturnatten. Kom på rundtur i Filmværkstedet, pitch din børnefilmide hos vores konsulenter, tag med filmcensorerne på arbejde, se "Sheriffen skyder på det hele" i Cinemateket, hør en madjournalists gennemgang af herremad på tv i Biblioteket og Billed- & Plakatarkivet, drik i vores Asta Bar og spis i restaurant SULT eller uden for huset. Se hele programmet i højrespalten.

Men Filmhuset er også din frygt og fobi på Kulturnatten - en insisterende hysterisk latter og gyset der får dine hår til at rejse sig.

Nu bliver du bange!

Hvor meget ved du egentlig om gys? Vi viser klip fra 15 nederdrægtigt skræmmende film og tester din gyserfilmviden i en svær men også teknisk krævende filmquiz: Din mobil skal kunne gå på nettet. Til gengæld høster vinderen æren og præmierne med det samme.

Særligt for børn

Børnene kan dog også gyse med og indspille egne gyserfilm i det interaktive filmstudie FILM-X. Til hjælp giver special effect-mageren Janus Vinther gode tips og ideer til, hvordan man laver klamme sår og uhyggelig monster makeup. De som ikke er så meget til det uhyggelige, kan i stedet blive sminket som filmstjerner af to dygtige sminkører, og bærer du rundt på en rigtig god ide til en børnefilm, kan du få lov at afprøve den på Filminstituttets børnefilmkonsulenter.

Godt til ganen

Restaurant SULT byder hele aftenen på lidt af hvert til ganen. Asta Bar holder baren åben med drikkevarer, sandwich og kager fra kl. 18-23. Uden for Cinemateket, Gothersgade 55 vil der være mulighed for at købe burgers og pølser fra grillen samt drikkevarer. Restauranten byder på en stor og lækker buffet fra kl. 17-22.

Adgang med Kulturpas

Adgang til arrangementerne i Cinemateket er forbeholdt gæster med Kulturpas. Kulturpasset købes som en del af KulturKit – en lille pose, der indeholder Kulturpas, program, Byens Net Guide og en fribillet til en række kulturinstitutioner i København. KulturKit koster 90 kr.

En voksen med Kulturpas kan gratis have følgeskab af to børn til og med 11 år. Kulturpasset er et badge, der giver adgang til samtlige arrangementer under Kulturnatten og gratis transport med tog, bus og metro i tidsrummet 17-05. Salget åbner den 4. oktober. KulturKit kan købes på kulturnatten.dk og på museer, biblioteker og S-togsstationer i København og på Frederiksberg – og så selvfølgelig i Cinemateket.