Kvinder af revolutionen

KUNSTNERISKE KNYTNÆVER. Oplev stærke kvinder i Cinemateket, når tunesiske film river op i tabuer og dybe kløfter. Mød bl.a. den modige instruktør Raja Amari, som til visningen af hendes film 'Buried Secrets' diskuterer det filmiske landskab i Tunesien netop nu. Filmserien ’Tunesisk film – frihed, lighed og søsterskab’ løber fra 14.-31. oktober. 

Op til valget i Tunesien den 26. oktober lader Cinemateket tunesiske kvindestemmer tale gennem filmserien ’Tunesisk film – frihed, lighed og søsterskab’. Vi kaster et blik bagud i tunesisk filmhistorie, hvor kvinder spiller centrale roller – både foran og bagved kameraet. Og samtidig vi tager temperaturen på det land, som er kommet bedst gennem det arabiske forår.

Der produceres kun en håndfuld film om året i Tunesien. Ligesom andre Maghreb-lande (Marokko og Algeriet) har filmproduktionen været under stærk indflydelse af den franske stat, men tuneserne har produceret flere markante stemmer. I Tunesien trives personlige værker, der gør sig godt på internationale festivaler – og som oftest har blik for et nationalt her og nu, der gør dem debatskabende.

Arrangementer i Cinemateket

Tirsdag den 14. oktober kl 19.00 åbner Cinemateket serien med revolutionsfilmen ’Millefeuille’ fra 2013. Filmen er en knytnæve af en kvindeskildring instrueret af Nouri Bouzid. Journalist på TV2 Lally Hoffmann introducerer visningen. ’Millefeuille’ er optaget under revolutionen i kølvandet på det arabiske forår og fortæller historien om en families konflikt, som reflekterer den større politiske splittelse.

Lørdag den 25. oktober kl. 18.30 præsenterer Tunesiens mest markante kvindelige instruktør netop nu, Raja Amari (f. 1971), sin poetiske og barske ’Buried Secret’, og efterfølgende diskuterer hun situationen i Tunesien og tunesisk film. Der bydes på forfriskninger under debatten.

Onsdag den 29. oktober er Den Tunesiske Ambassade vært for en reception i Cinematekets Asta Bar mellem visningerne af de to klassikere 'En sommer i La Goulette' (1990) og 'Fortielsernes palads' (1994). Der vil være vin og tunesiske specialiteter.

Se hele programmet her.

Tid: ’Tunesisk film – frihed, lighed og søsterskab’. 14.-31. oktober.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: online eller på tlf. 33 74 34