Latinamerikansk Filmfestival - syv kulturrejser

KULTURREJSER. Film, snacks, kulørte drinks og en smeltedigel af nationaliteter i Cinemateket i dagene 4.-21. juni. I denne uge slår Latinamerikansk Filmfestival dørene op for et medrivende program. Der er stadig enkelte ledige billetter til årets bolivianske og cubanske bidrag, der åbner festivalen torsdag-fredag. Alle film vises to gange - der er reception ved førstevisningen af hver film.

For fjerde gang arrangerer Cinemateket i samarbejde med de syv latinamerikanske ambassader i København på små kulturferier med magelige biografsæder, snacks, kulørte drinks og mulighed for at møde en smeltedigel af nationaliteter i Cinematekets Asta Bar - og vil man hellere nyde filmene 'au naturel', vises de alle syv én gang yderligere.

Filmene spænder vidt: En handler om søgen efter de mest oprindelige folk i Bolivia, en anden om hovedjagt i Patagonien anno 1960. Vi møder de svedige 1980’eres Brasilien og er vidne til et universelt storbydrama i nutidens Mexico City. I festivalens cubanske bidrag ses samfundet – inklusiv divergerende ideologier – i børnehøjde, men med de alvorlige perspektiver intakt.

Musik skal der også til: Både Chile og Venezuela byder på film om passionerede musikalske enere – en fiktiv, der smadrer flygler med økse, og en virkelig, der er blevet den klassiske musikverdens rockstjerne.

Filmene understreger, at der er masser af lyst til at diskutere både normer, samfund og historie i de spansk- og portugisisktalende lande mod vest og syd. Diskussionerne forsætter i Asta Bar.

Kom til reception!

I forbindelse med den første visning af hver film byder den Argentiske, Bolivianske, Brasilianske, Chilenske, Cubanske, Mexicanske og Venezuelanske ambassade på vin, øl eller andre forfriskninger. Til receptionerne vil der være rig mulighed for at socialisere og diskutere de filmiske oplevelser, måske på dansk, spansk eller portugisisk!

Læs mere om Latinamerikansk Festival og bestil billetter.

Tid: 4.-21. juni 2015
Sted
: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: cinemateket.dk og tlf. 3374 3412.