Månedens Film – amerikansk indie-hit

SKÆV. Månedens Film i Cinemateket er en skæv og bittersød ’buddy movie’, der løb med instruktørprisen på årets festival i Berlin. Filmen kan ses 12.-26. december.

Alvin (Paul Rudd) og Lance (Emile Hirsch, hovedrollen i ‘Into the Wild') tilbringer sommeren 1988 med at male gule midterstriber på en endeløs landevej i et Texas. Alvin er den pertentlige type og nyder ensomheden i naturen, hvorimod Lance er en umoden festabe – og en uventet historie tager sin begyndesle

'Prince Avalanche' er båret af intelligent dialog, fornemme skuespilpræstationer og imponerende widescreen-optagelser af de smukke locations i Bastop State Park i Texas, hvor hele filmen er optaget. Filmen blander på underholdende vis alvor og slapstick-komedie, og blev fortjent hædret på årets Berlinale.

Husk, at første visning er gratis for medlemmer. Billetter skal være afhentet senest dagen før.

De danske anmeldere skriver blandt andet:

★★★★ "...en afdæmpet humoristisk, skæv, stemningsmættet og eftertænksom fortælling om to mænd" (Louise Kidde Sauntved, Berlingske Tidende)

★★★★ ”...en underholdende og pudsig buddy-film, der indfrier alle forventninger på skuespilfronten"  (Louis Gauger, Nosferatu, Universitetsradioen)

★★★★"Sympatisk anderledes ... En skæv lille komedie" (Per Juul Carlsen, Filmland)

"Her er både de langsomme scener, den lyriske socialrealisme, det lavmælte skuespil, den excentriske komik og forkærligheden for individer, der er skredet uden for normaliteten." (Ralf Christensen, Information).

" ... et fint stykke minimalistisk teater, der kan minde om en lys version af 'Venter på Godot'." (Bo Green Jensen, Weeendavisen)

Tid: Torsdag 12. december til torsdag 26. december
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12