Månedens film – Jan Troells intime periodeportræt

TIDSBILLEDE. 'Dom over død mand' beskriver indgående 40'ernes Sverige og den neutrale holdning til nazismen. Et bevægende tidsbillede, der sætter den personlige beretning i centrum.

Den svenske mesterinstruktør Jan Troells seneste film er et gribende og tindrende smukt fotograferet drama, som fortæller historien om den svenske journalist Torgny Segerstedts indædte kamp mod nazismen.

Eminent spillet af Jesper Christensen tegner filmen et portræt af et personligt livsprojekt og en tidsånd, hvor neutralitetspolitikken var den officielle linje og dårligt tålte kritiske røster.

Husk i øvrigt, at Jan Troell selv gæster Cinemateket i forbindelse med visningen den 22. november. Han introducerer film, og efter forevisningen er der Q&A.

De danske anmeldere skrev blandt andet:

★★★★★★ "Berusende smuk … en dyrebar filmisk diamant, som må regnes blandt årets fineste" (cphculture.dk)

"Klassisk kvalitet" (Bo Green Jensen, Weekendavisen)

★★★★ "… en smuk og tankevækkende film om en mands kvaler mellem kærlighed og politik" (Katrine Sommer Boysen, Morgenavisen Jyllands-Posten)

♥ ♥ ♥ ♥ "… vidunderligt enkel, smuk og langsommelig, så hver en detalje får mening" (Sophie Engberg Sonne, Politiken)

★★★★ "Filmen er god og tankevækkende, ikke mindst takket være Jesper Christensens furede stenansigt" (Søren Hermansen, Kristeligt Dagblad)

Tid: Torsdag 21. november til søndag 1. december
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12