Månedens Film: 'Mrs. Hyde'

Månedens Film i august er Serge Bozons underfulde og sorthumoristiske 'Mrs. Hyde'. Isabelle Huppert er i topform i hovedrollen som den generte fysiklærer Madame Géquil, der en nat transformeres til Mrs. Hyde…

'Mrs. Hyde' er noget så kulørt som en pastelfarvet, sorthumoristisk og dybt foruroligende horror-komedie om noget så nede på jorden som en genert fysiklærers hverdag på et fransk gymnasium. Isabelle Huppert indtager hovedrollen som Madame Géquil. Hun er upopulær blandt elever såvel som undervisere – særligt får Géquils anspændte forhold til den enerverende, team-building-elskende rektor lov til at udfolde sig i al sin akavethed.

Isabelle Huppert som Jekyll & Hyde

Da Géquil en stormfuld aften rammes af et lynnedslag, strømmer hun pludseligt med energi. Som en helt ny person (fra Géquil, høhø, til Hyde) begynder hun at tackle hverdagens udfordringer med nyfunden kreativitet. Men når månen er fuld, får det også fatale konsekvenser for hende selv og dem omkring hende. Huppert brænder (bogstavelig talt) igennem i dette originale take på Robert Louis Stevensons klassiske fortælling om den uheldige videnskabsmand, der eksperimenterer med menneskets gode og onde sider.

’Mrs. Hyde’ kan ses i Cinemateket den 15.-24. august. Første visning er som altid gratis for medlemmer af Cinemateket.  

Bemærk, at vi også hylder Huppert med en retrospektiv af nogle af hendes allerbedste præstationer. Læs mere om Isabelle Huppert-serien her.

Anmelderne skriver

★★★★ ”Perfekt cocktail, hvis man er er forundringsparat.” - Jyllands-Posten

"Excentrisk og til tider hylende morsom, det her er endnu en Bozonian-kreation" - The Hollywood Reporter

"Huppert, hvis skarphed egner sig smukt til ironisk humor, er lige i skabet." - Vanity Fair

"Huppert er fremragende." - RogerEbert.com