Månedens film: 'Suntan'

SOLSKOLDET PÅ SJÆLEN. Fra den 8. - 18. juni viser vi som månedens film den skamløse græske dramedy ’Suntan’ – en mørk coming-of-middle-age-fortælling fyldt med pinlighedshumor og mange fornemt afviklede scener. 

”Rammer på alle måder plet. ‘Suntan’ er en påmindelse om, at når ungdommen er forbi, er den forbi for altid.” Sådan skrev branchebladet Variety om den mørke græske dramedy ‘Suntan’. Den 42-årige Dr. Kostis bliver ansat som læge i et lille ø-samfund i Grækenland. Da det bliver sommer, og unge fra Nordeuropa rykker ind i Adam- og Eva-kostumer, glemmer Kostis alder og overvægt og forsøger at lege ung med de unge. Han falder pladask for den 21-årige solbrune skønhed Anna, da hun kommer ind som patient på hans klinik. Kostis opsøger herefter Anna og hendes venner på stranden, hvor han køber sig ind i deres bekymringsløse og seksuelt frigjorte fællesskab med kolde øl, cigaretter og fester til den lyse morgen.  

Den hæmningsløse flirt, Dr. Kostis lader sig lokke af, er i virkeligheden blot mangel på respekt. Jo mere han halser efter og forsøger at charmere de unge festaber, jo mere latterliggør og afviser de ham. ‘Suntan’ er således samtidig et afslørende billede af, hvad beboerne i det græske øhav må finde sig i fra de turister, der bringer smør på brødet. Den underholdende og mørke coming-of-middle-age-fortælling er fyldt med pinlighedshumor og mange fornemt afviklede scener. Efter ‘Suntan’ bliver det aldrig mere det samme at tage på ø-hop i Grækenland!

Den første visning er gratis for Cinematekets medlemmer (så længe lager haves). Billetter til denne visning skal afhentes senest to dage før.  

Anmelderne skriver

★★★★ "En uhyggelig, spændende thriller. Åh nej, hvad kan han nu finde på?!" (Filmz)
★★★★ "En medrivende film, som man samtidig bliver klogere af" (POV International)
★★★★ "Kigger ind i sjælen på en mand, der har brug for solen, men måske ikke helt kan tåle den" (moovy.dk)

Tid: 8. - 18. juni 2017
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, Kbh K
Billetter (75 kr, dog 50 kr for Cinematekets medlemmer): kan bestilles online eller på tlf. 33 74 34 12