Månedens Film - The Wild Boys

En radikal, orgastisk og flamboyant campet overgangsrite med William S. Burroughs, Jean Cocteau og Jules Verne ved roret. Gå ikke glip af Bertrand Mandicos prisvindende coming of age- mareridt 'The Wild Boys', der vises som månedens film i Cinemateket den 15. - 24. november.

Tag med på en rejse der er både usædvanlig, eksotisk og sanseligt overrumplende, i en af de mest opsigtsvækkende spillefilmsdebutter i år. I 'The Wild Boys', møder arthouse klassisk eventyrfortælling med et helt unikt visuelt præg, der hensætter publikum til en svimlende feberdrøm. 

Fem unge mænd fra gode familier begår på et ikke nærmere defineret tidspunkt i det 20. århundrede en forfærdelig forbrydelse, og sendes på en opdragelsesrejse under ledelse af den brutale Capitaine. Efter et mytteri lider drengene skibbrud på en mærkelig, frodig ø. Alene og overladt til deres rå instinkter gennemgår de en skræmmende, men befriende transformation i deres nye omgivelser. 

 

 

 

 

Med sine Super-16mm special effects og blændede smukke og forlokkende scenografi fremstår ’The Wild Boys’ som en radikal, orgastisk og flamboyant campet overgangsrite med William S. Burroughs, Jean Cocteau og Jules Verne ved roret – og inspiration fra 60’ernes eksperimenterende Midi Minuit Fantastique-bevægelse. Den er det første lange udspil fra af en af Frankrigs mest talentfulde og visuelt signifikante filmmagere og har vundet en stribe priser på internationale festivaler.

 

Anmelderne skriver

♥ ♥ ♥ ♥ ♥  "Et nostalgisk billeddigt om den surreelle seksualitet og dens negligerede rolle i filmhistorien (Politiken)

★★★★★  "En vild fortælling, som leger med erotik og seksualitet" (Cinemaonline

★★★★ "Tvinger sin seer til at forholde sig til sin egen fordømmelse med væmmelsen som sit ypperste værktøj" (Nosferatu

★★★★  "Alene den vanvittige æstetik og bizarre form er nok til at henrykke enhver med kærlighed til filmmediet i sig selv" (Moovy)

Tid: 15. - 24. november
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København
Billetter: Online eller 33743412