Masker og filmpoesi

Som afslutning på udstillingen ’Masken – fra Carpeaux til Picasso’ vises lørdag den 31. oktober kl. 16.00 ’En digters blod’ af franske Jean Cocteau. Direktøren for Glypoteket holder foredrag om maskens historie og kultur.

På Ny Carlsberg Glypotek udstilles for tiden 130 kunstværker af så forskellige mestre som Daumier, Carpeaux, Rodin, Carriès, Böcklin, Klinger, Gauguin og Picasso. Alle har det tilfælles, at masken er i centrum.

"Masken er et af de menneskeskabte objekter, der kan siges flest klicheer om – og det naturligvis kun, fordi den er helt central for mennesket i krop og sjæl, kult, komedie, liv og død." Direktør for Ny Carlsberg Glyptotek Flemming Friborg.

Cinemateket viser filmen ’En digters blod’ af maskespillets mester Jean Cocteau, og inden filmen fortæller Flemming Friborg om maskens historie og kultur.

Et filmet digt


’En digters blod’ er et fascinerede studie i kunstens univers fyldt med surrealistiske elementer i en lyrisk film. Filmen består af fire sektioner, og den udfolder sig i en ekspressionistisk stil, hvor handlingen ikke er i centrum, men derimod rejsen ind i kunstnerens sjæl.

At forstå filmen er sekundært – premierebiografen tilbød 25 dollars til den som kunne afkode filmen. Det primære er det lyriske og legende element, som får filmen til at fremstå som en filmet digt ala Luis Buñuel ”L’age d’or’.

Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412. Online bestilling på cinemateket.dk.