Metallica for fuld udblæsning i vild filmhybrid

FRIDAY LATE NIGHT. Koncertfilm møder Mad Max fiktions-galskab, når Cinemateket freda den 23. oktober viser Metallica-drønet ’Through the Never’ – et bevis på, at verdens største metalband ikke gør noget halvhjertet.

Mens d'herrer i verdens største metalband Metallica - Hetfield, Ulrich, Hammett og Trujillo - gør sig klar til at spille et udsolgt show, bliver bandets roadie, Trip, sendt i byen for at finde en bortkommen taske, som bandet død og pine bare skal have tilbage. Hvad hverken band eller roadie ved er, at verden udenfor i mellemtiden er gået amok. Folk bliver klynget op i lygtepæle, biler sat i brand og urobetjente sat ind over for en frådende pøbel, anført af en Apokalypsens ryttere, iklædt gasmaske og kæmpemukkert.

Lykkeligt uvidende, men helt i tråd med situtionen, fyrer Metallica-drengene en koncert af apokalyptiske proportioner af. Laserstråler, flammekastere, dampende tøris, hvide neonkors – der kommer op af scenegulvet – og en Tesla-transformator, der skyder med lynild mens en gigantisk statue af retfærdighedens gudinde styrter sammen omkring bandet, er blot nogle af ingredienserne i det balstyriske show.

Og mens metalhovederne headbanger til hits som ’Creeping Death’, ’Master of Puppets’, ’And Justice For All’ og ’Nothing Else Matters’ må den unge Trip gå glip af sit livs koncert og i stedet se sig jagtet og pint gennem mørke gyder i sin bestræbelse på at få tasken tilbage. Det er nøjagtig lige så fjollet og over-the-top, som det er forrygende og fænomenalt. En koncertfilm, der er jordens undergang værdig og ”går helt op til elleve” (for nu at sige det med gode gamle Spinal Taps ord).

Der er stærkstrøm i diskopulten og koldt øl i hanerne inden filmen fra klokken 20.30.

Tid: 23. oktober kl. 22.00 (bar fra kl. 20.30)
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K.
Billetbestilling: Cinemateket.dk og Tlf. +45 3374 3400