Mettes stemme – et indblik i livet som psykiatrisk patient

PSYKIATRIDEBAT. I morgen onsdag viser vi dokumentarfilmen 'Mettes stemme' om 43-årige Mette, der udover at være uddannet sygeplejerske, er psykiatrisk patient på 15. år. Ved visningen i morgen 26. februar vil instruktør Katrine Borre og filmens hovedperson, Mette, vil begge være til stede efter visningen, besvare spørgsmål og debattere. Filmen vises også onsdag 5. marts.

Mette er 43 år og uddannet sygeplejerske. Hun har været psykiatrisk patient i 15 år. Hørt stemmer fra hun var otte år. Med diagnosen paranoid skizofreni tilhører Mette en af de tungeste grupper inden for psykiatrien. Med denne diagnose tilhører Mette en gruppe af psykiatriske patienter, der stadig er mange fordomme omkring.

Filmen følger Mette i fire gode år; Mette trapper ned i medicin, bearbejder et traume, der nu dukker op. Får tilknytning til arbejdsmarkedet. Flytter fra det psykiatriske bosted. Kommer videre med sit liv. Et åbenhjertigt indblik i en verden, de færreste kender indefra, set fra Mettes synsvinkel.

’Mettes stemme’ rummer kritik af den behandling, Mette har fået af systemet og nogle psykiatere. Men først og fremmest er det en varm og tankevækkende film fra en verden, der har brug for håb og forbilleder der nedbryder fordomme mellem ’dem og os’. En film om at tage sagen i egen hånd, om at vokse og møde de traumer, man møder i livet – diagnose eller ej. Om aldrig at tage håbet fra andre.

’Mettes stemme’ henvender sig til dokumentarinteresserede, almindeligt socialt engagerede, brugere af psykiatrien samt studerende fra gymnasier og opefter.

Onsdag den 26. februar vil instruktør Katrine Borre og filmens hovedperson, Mette, begge være til stede efter visningen, besvare spørgsmål og debattere. Filmen vises igen onsdag 5. marts kl. 19.00.

Tid: ’Mettes stemme – film og debat’: Onsdag 26. februar kl. 21.30 og onsdag 5. marts kl. 19.00.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12