Modige film for modige børn i efterårsferien

Kreative klassikere og nyskabende fortællinger til de større børn, forældre, onkler, tanter og alle andre animationsfans. Cinemateket byder på animationsfilm med kant i efterårsferien.

Animationsfilm er andet og mere end Disney og japansk manga. Over hele verden leger kreative filmfolk med computere, farveblyanter, dukker og modellervoks for at fortælle anderledes, sære, forfriskende og nogle gange skræmmende historier til børn og voksne. De fortjener et publikum – og vice versa.

Oplev nogle af ”de andre” animationsfilm – film, som du måske aldrig har set eller bare MÅ se igen i efterårsferien.

Gamle helte og flyvefærdige animationstalenter


Vi byder bl.a. på et finurligt cykeleventyr for de frankofile med ’Trillingerne fra Belleville’ og hæsblæsende action i dukkehøjde, når verdensfreden er på spil i ’Team America: World Police’.

Som bonus viser vi hver dag en lille forfilm, hvor flyvefærdige animationstalenter fra Den Danske Filmskole og Filmværkstedet har leget med teknikken.

Hvis medfølgende voksne er bange for at kede sig, er de velkomne til at snuppe en frokost i Filmhusets Restaurant SULT, mens filmen kører. Men tro os: Der venter store oplevelser i mørket.