New Danish Screen præsenterer 'R' med instruktørbesøg

REALITY RULES. Sådan lød mottoet og metoden bag Tobias Lindholm og Michael Noers hårdtslående 'R' fra 2010. Kom og hør de to instruktører fortælle om filmen, der var med til at forme begges karrierer, når Cinemateket den 17. marts viser det minimalistiske fængselsdrama.

Michael Noer har nyligt været i vælten med 'Nøgle Hus Spejl', og Tobias Lindholm er netop vendt hjem fra Los Angeles, hvor hans seneste film 'Krigen' var nomineret til en Oscar for bedste udenlandske film. 

Den 17. marts viser Cinemateket filmen, der for alvor satte skub i begges karrierer, nemlig deres fængselsfilm 'R'. Noer og Lindholm kommer og fortæller om filmen, der kickstartede mottoet og metoden "Reality Rules".

Som at få en lussing – og fryde sig over den!

Rune (Pilou Asbæk) ankommer til Horsens Statsfængsel for at afsone en voldsdom. Hans intention er at holde sig for sig selv, men fængslet er fyldt med regler, æresbegreber og skjulte dagsordener – Skal Rune overleve, er han nødt til at finde sin plads i det interne hierarki. I en verden hvor tremmer og fængslets tykke mure isolerer ham fra friheden, og hvor blodstænk på vægge og gulve vidner om en barsk orden, er Rune reduceret til at være et nummer og et bogstav: R.

Michael Noer og Tobias Lindholms minimalistiske drama blev af bl.a. Ekstra Bladets Henrik Queitsch fremhævet som af de bedste og mest overraskende danske film i 2010: "At se 'R' er som at få en lussing og bagefter fryde sig over, hvor godt den sad," skrev han. "'R' er rå og poetisk som de skarpeste amerikanske independent-film, men viser med en fremragende Pilou Asbæk i hovedrollen som rookien Rune en skræmmende realistisk side af det danske samfund og fængslet som en forgård til helvede." 

Visningen af 'R' er en del af Cinematekets fortløbende serie 'New Danish Screen præsenterer', hvor Cinemateket giver publikum mulighed for at se eller gense markante første-værker inden for både fiktion og dokumentar – og møde folkene bag filmene. 

Tid: 17. marts 2016, kl. 19:15
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, Kbh K
Billetter: Cinemateket.dk eller tlf. 33 74 34 12