Nogle sandheder om Robin Hood

Kom bag om sludderen om Robin Hood - og få tre film og Sherwood-middag oven i!

Den 23. maj kl. 14.00-22.00 går Cinemateket under en særlig Robin Hood-temadag i kødet på en sejlivet myte, eller rettere myter. Det sker, når tre skønne film alle introduceres af Danmarks nok største Robin Hood-kender – afbrudt af Sherwood-middag i det grønne.

Sludder!

Myterne om Robin Hood er mange. Men den berømte fredløse helt blev IKKE opfundet af børnebogsforfatteren Howard Pyle; han optræder i folkeviser mange århundreder tidligere. Den historiske Robin Hood hørte heller ikke i Sherwood-skoven. Han levede faktisk end ikke på Richard Løvehjertes tid. Og han talte slet, slet ikke amerikansk som Russell Crowe!!

Den 23. maj vil Robin Hood-eksperten Henrik Thiil Nielsen fortælle om tendenser i Robin Hood-forskningen (den findes skam og er ofte ophedet!). Han vil også give nogle underholdende rids over de mundtlige, litterære og især filmiske traditioner, der har formet vores billede af ham. Og afsløre hvad vi reelt ved om ham.

Tre meget forskellige film

Vi åbner med den Robin Hood-filmatisering, der for mange står som den ultimative, nemlig den vidunderlige Technicolor-udgave med Erroll Flynn fra 1938.

Dernæst følger den fabulerende ’Robin og Marian’, der kommer med et bud på, hvordan en aldrende Robin (inkarneret af Sean Connery) skal genvinde grebet om det liv og den hjertenskær, han ifølge filmen har forladt til fordel for Richard Løvehjertes krig i Frankrig.

Og endelig vil det navnkundige ’Rat Pack’ med Frank Sinatra i spidsen omplante Robin Hood-myten til forbuds-Chicago anno 1928 – filmen hedder ’Robin and the 7 Hoods’!

Sherwood-middag

Uden mad og drikke duer Sherwood-helten som bekendt ikke, og Cinematekets Restaurant SULT har den 23. maj tilrettelagt en særlig menu med bl.a. friskgrillet kød og masser af lækre salater – som evt. kan nydes i Kgs. Have på den anden side af Gothersgade. Medbring selv tæppe. Middagen ligger efter film nr. 2 og er inkluderet i den samlede pris. Mellem de to første film er der kaffe og kage – ligeledes inkl. i billetten.

Pris for hele dagen: 300 kr. (ekskl. drikkevarer til middagen). Reserverede billetter skal afhentes senest onsdag den 19. maj.