Nordisk Films Kompagni - 100 år og stadig aktiv


Torsdag den 15. juni kl. 10.00-22.00 markerer Cinemateket 100-året for grundlæggelsen af Nordisk Film. Det sker ved et internationalt seminar, som også er rettet mod det danske publikum. Danske og internationale forskere vil gennem en række foredrag krydret med relevante, sjældne og kuriøse film fokusere på forskellige aspekter af selskabets virke - fra begyndelsen til tiden omkring 2. verdenskrig.
Den tidligere gøgler Ole Olsen så rigtigt, da han i sit tivoli i Malmø ville vise film. Han købte en grund i Valby uden for København og begyndte at lave film selv. I dag, 100 år efter, ligger studierne stadig i Valby, og der bliver stadig produceret film.
Hør om selskabets ydmyge begyndelse, de glorværdige store år, hvor Nordisk Films Kompagni var det førende i verden. Men også historien om kriserne, der bl.a. blev forårsaget af 1. verdenskrig og tabet af det tyske marked og senere tonefilmens komme
Program for heldagsseminar om Nordisk Films KompagniSeminaret starter kl. 10.00 om morgenen og varer helt indtil kl. 22.00 om aftenen. Dagen indeholder tre selvstændige programmer, der går tæt på: