Nyt aktivitetsområde i Cinemateket

LEG MED FILM. Du forbinder måske mest Cinemateket med det, der sker på lærredet. Nu kan du komme med bagom lærredet – og stifte nærmere bekendtskab med filmens tilblivelse og historie i det permanente aktivitetsområde i Cinematekets underetage Leg med film.

Cinemateket slog i vinterferien dørene op til aktivitetsområdet Leg med film, hvor børn og voksne kan stifte praktisk bekendtskab med filmens tilblivelse og historie: Prøve kræfter som både manuskriptforfatter, instruktør, skuespiller, fotograf, animator, klipper og lyddesigner. Eller tage på en rejse i tid og sted i to prisvindende computerspil – og kæmpe om en plads på highscore-listen i filmquizzen.

"Leg med film er en tilføjelse til Cinematekets almindelige tilbud, der giver publikum en håndgribelig oplevelse med film og levende billeder, mens de er i huset – eller en helt ny anledning til at besøge Cinemateket", udtaler daglig leder for marketing, Lotte Formenti.

"Leg med film-området er en ny destination for fx børnefamilier, der savner et prisbilligt og fleksibelt alternativ til byens øvrige tilbud"

Noget for enhver smag og pengepung

Leg med film-området byder på aktiviteter for alle aldersgrupper og af varierende varighed. Har man kun fem minutter inden filmen starter, kan man f.eks. lege med bluescreenen eller udfordre sine venner i filmquiz-maskinen. Ønsker man en mere dybdegående eller workshoppræget oplevelse, står Cinematekets guider klar lørdag og søndag kl. 11-14 til at hjælpe gæsterne igennem længere forløb som f.eks. filmproduktion og animation. Guiderne sikrer, at processen bliver lærerig, og gæsterne efterfølgende kan tage deres færdige film med hjem.

I Leg med film kan man tilbringe nogle sjove timer sammen. Samtidig åbner vi for interessen for filmmediet, og viser, hvordan man kreativt kan lege med det. Området byder på en uhøjtidelig introduktion til filmens univers – og har en bred anvendelse. Ikke bare for børnefamilier – men også til festligte arrangementer såsom polterabender, til teambuilding eller i undervisningssammenhænge”, siger projektleder for Leg med film, Karina Olesen

20170216_3041

 Det er både nemt og billigt at få glæde af Leg med film-området. Alle aktiviteter kan som udgangspunkt benyttes i hele Cinematekets åbningstid, ganske gratis (der kan dog være mindre omkostninger, såfremt man ønsker et guidet forløb eller ved køb af ekstra materialer).

"Leg med film-området er en ny destination for eksempelvis børnefamilier, der savner et prisbilligt og fleksibelt alternativ til byens øvrige tilbud. Man vælger selv sit budget, og hvor mange timer, man vil bruge. Den valgfrihed tror vi, mange mennesker vil sætte pris på", siger udtaler daglig leder for marketing, Lotte Formenti.

Læs mere om Leg med film-områdets aktiviteter.

Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Pris: Gratis, bemærk dog omkostninger forbundet med guidede forløb til filmoptagelser, samt dvd'er og figurark
Billetbestilling: Cinemateket.dk eller tlf. 33 74 34 12

20170216_3136