Open air cinema på Ofelia Beach

Cinemateket og Det Kongelige Teater viser gratis film! Den 23., 24. og 25. juni kan du hver aften opleve to bud på gyldne klassikere og film i det lidt skævere hjørne.

Når sommeren er på sit højeste, står valget alt for tit mellem svale drinks i aftenskumringen, en god film eller bare at hænge ud med kæreste eller venner. Vi løser dilemmaet for dig. Den 23., 24. og 25. juni byder Cinemateket og Det Kongelige Teater på klassikere og kultfilm under åben himmel på Ofelia Beach (Kvæsthusbroen ud for Skuespilhuset). Det starter kl. 22.00 med usædvanlige filmperler fra ballettens, operaens og teaterets univers. Hver aften er der en bonusfilm, som er mere i det syrede hjørne. Filmene vises på 35mm-kopier og stort lærred – og der er gratis adgang for alle, så længe der er baldeplads på molen.

PROGRAM

TORSDAG DEN 23. JUNI - SANKT HANS AFTEN MED BÅL PÅ VANDET

Kongelig operasanger synger midsommervise, og kulturministeren holder båltale, når der - før filmene - tændes sankthansbål i vandet ved Ofelia Beach. Der er mulighed for at købe sandwich, is, øl, cocktails og smoothies i området

Fakta

Læs mere om initiativet på Cinematekets hjemmeside eller på Det Kongelige Teaters hjemmeside.

22:00 'PHANTOM OF THE OPERA' – m. livesoundtrack v/ Djuna Barnes

Før Bela Lugosi og Boris Karloff hed gyser-ikonet Lon Chaney. Han udviklede selv sine utrolige maskeringer, og denne film vil altid blive husket for hans angstskrig af et ansigt (skabt ved hjælp af fiskeskind!). Djuna Barnes leverer live-soundtrack til denne gotisk belyste klassiker, der også rummer en flot Technicolor-sekvens, hvor den psykotiske Erik fra sit skjul under Paris' opera dukker op til bal i ildrød kappe.

23:59 'DEN GODE, DEN ONDE OG DEN GRUSOMME'

Dette absolutte hovedværk inden for spaghettiwestern-genren SKAL ses på stort lærred. Filmen handler om tre revolvermænd (Lee Van Cleef, Eli Wallach og Clint Eastwood) på jagt efter 200.000 dollars, som er gravet ned på en kirkegård. Det endelige opgør er en sekvens, som for længst er gået over i filmhistorien, og Ennio Morricones tema er et af historiens mest kendte stykker filmmusik. Glæd dig til stil med stil på.

FREDAG DEN 24. JUNI

22:00 'ME AND ORSON WELLES'

Richard Linklater rammer endnu engang plet med sin komedie om den purunge Orson Welles' kontroversielle opsætning af ‘Julius Cæsar' i 1937. Welles omplantede Shakespeare til Mussolinis Italien, og den 17-årige wannabe-skuespiller Richard (Zac Efron) bliver tilbudt en birolle. Han er star-struck og betaget af Orson Welles, der tromler alle omkring sig, men falder samtidig for Welles' ambitiøse assistent (Claire Danes).

23:59 'THE BIG LEBOWSKI' - og White Russians i baren, naturligvis

Den midaldrende hippie 'The Dude' tilbringer det meste af sin rigelige fritid i en bowlinghal sammen med den småpsykotiske Walter og den fattesvage Donny. 'The Dude' bærer det borgerlige navn Lebowski, og det deler han tilfældigvis med en fed rigmand. Af samme grund bliver han fejlagtigt overfaldet af to gorillaer, der tilmed tisser på hans gulvtæppe.

LØRDAG DEN 25. JUNI

22:00 'THE RED SHOES'

Glem alt om Natalie Portman og 'Black Swan'. Her er psyko-balletdramaet over dem alle: Et stiliseret, far-out melodrama, der i tone og tematik ligger et sted mellem Lars von Trier, Vincente Minnelli og Douglas Sirk. 'The Red Shoes' er den højkulørte fortælling om en prima ballerinas zigzagkurs mellem karriere og kærlighed – en tvetunget hyldest til balletkunsten, exceptionelt fotograferet af geniet Jack Cardiff.

23:59 'DONNIE DARKO'

En to meter høj satanisk kanin redder gymnasiedrengen Donnie fra at blive smadret af en flymotor, men bebuder til gengæld verdens undergang om 28 dage, 6 timer, 42 minutter og 12 sekunder. Jake Gyllenhaal spiller den mutte, skizofrene Donnie, godt støttet af søster Maggie og med Drew Barrymore og Patrick Swayze i skæve biroller. Richard Kellys kultfilm foregår i 1988 og er også en bizar musikalsk tidskapsel. 

Gratis adgang - ingen billetreservation. Filmene vises på Ofelia Beach ud for Det Kongelige Teaters skuespilhus, Sankt Annæ Plads 36.