'Original' premiere

Cinemateket har premiere på en af de mest charmerende bastarder af en film i Skandinavien i årevis – med introduktion ved instruktørparret. Onsdag den 14. april kl. 21.30.

En nobody roder sig ud i ballade

Henry (Sverrir Gudnason) er en bleg kopi af livet – en ung bankfuldmægtig, der så ihærdigt prøver at tilpasse sig andres forventninger, at han for længst har mistet sig selv. Så dukker Jon (David Dencik) op ud af det blå og overtaler Henry til at tage med til Spanien og åbne en ægte bodega. Olé. Hvo intet vover, og Henry har alligevel ikke så meget at miste. Men først må han lige en tur i IKEA, til København og sige farvel til sin forstyrrede mor, redde en feministisk tatoveret stripper fra en lyssky natklub, skaffe nogle penge, finde kærligheden og smugle anabolske steroider. Ganske originalt for en fyr, der føler sig som en nobody.

Helt sin egen

Nyd filmens legesyge stil og led efter inspirationskilderne. Wes Anderson, Tim Burton og Paul Thomas Anderson ('Punch Drunk Love') samt et andet instruktørpar, Coen-brødrene kan nævnes. Men ’Original’ er – ja – helt sin egen med en imponerende rolleliste med store navne fra svensk og dansk film: Ghita Nørby, Jesper Christensen, Thomas Bo Larsen, Charlotte Fich, Dejan Cukic, Tuva Novotny og Magnus Krepper. Nogle er type-castet, andre det diametralt modsatte.

’Original’ var af strategiske hensyn udset til at blive sendt direkte på dvd-markedet. Men her i Cinemateket vil vi det anderledes og byder velkommen til premieren på denne legesyge film – med introduktion og Q&A ved instruktørparret. En række af skuespillerne har også meddelt deres ankomst.