Portrætter af de store filmmestre

FILMxFILM. Årets CPH:DOX indeholder et særligt tema, hvor de udvalgte film mest af alt handler om… film!

Med ’Michael H. Profession: Director’ kommer vi ind på livet af den ellers notorisk private instruktør Michael Haneke. Den rutinerede østriger er ofte blevet beskyldt for både at være diktatorisk og for at lave kyniske film. Men som vi hører fra både ham selv og fra skuespillere som Juliette Binoche og Isabelle Huppert, er der også plads til tvivl, munterhed og generøsitet i Hanekes dybt personlige arbejdsliv.
Søndag 10. november kl. 21.45.

Eric Rohmer var en af de mest personlige skikkelser i den franske nybølge i 60’erne. Filmen ’Rohmer in Paris’ er en kærlighedserklæring til såvel det franske ikon som til filmbyen Paris, hvor adskillige af Rohmers film udspiller sig. Et cinematisk essay om at lade sig fortrylle af de levende billeder.
Torsdag 14. november kl. 19.15. Filmens instruktør gæster denne visning.

Venskabet mellem instruktøren Richard Linklater (’Before Midnight’) og filmeksperimentalisten James Benning kan muligvis fremstår – kunstnerisk set – en smule aparte. Men de to filmmagere har været tætte venner siden deres første møde i en texansk filmklub i 80’erne. Filmen ’Double Play’ viser, hvordan deres kreative sider supplerer hinanden på formidabel vis.
Søndag 10. november kl.17.30. Fredag 15. november kl. 18.45. Filmens instruktør gæster visningen den 10.

Der er flere spændende titler i serien ’FilmxFilm’. Led videre i programavisen for årets CPH:DOX. Tid: Torsdag 7. november til søndag 17. november.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12