'Prag' - forpremiere for Cinematekets medlemmer


Cinemateket præsenterer Ole Christian Madsens nye spillefilm 'Prag' for Cinematkets medlemmer onsdag den 18. oktober kl. 19.15. Instruktøren svarer på spørgsmål fra salen efter filmen.
Ole Christian Madsen stod bag sidste års meget roste filmatisering af Jakob Ejersbos krasse samtidsroman Nordkraft. Med 'Prag' - skrevet i samarbejde med manuskriptforfatter Kim Fupz Aakeson - vender han tilbage til den intime tone fra dogmefilmen 'En kærlighedshistorie' (2001). Filmen foregår, som titlen antyder, i den labyrintiske tjekkiske hovedstad, og den emmer ifølge instruktøren selv af en absurd Kafkask atmosfære af den slags, man også finder i Scorseses 'Efter fyraften' og Viscontis 'Døden i Venedig'.
PragChristoffers (Mads Mikkelsen) far dør, og han og hans kone (Stine Stengade) rejser til Prag for at hente den døde hjem. Det er 25 år siden, at faren stak af til Prag og efterlod Christoffer alene tilbage med sin mor. Der er derfor ikke mange følelser på spil for Christoffer og han forventer, at rejsen bliver en overskuelig praktisk opgave. Christoffer og Majas forhold knager imidlertid i fugerne, og Christoffer må sande, at mens han kommer tættere på sin far, bliver afstanden mellem ham og Maja stadigt større.
Læs mere på Forpremiere for medlemmer
Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412.