Premiere - Frozen River

'Frozen River' har åbnet til fantastiske anmeldelser, bl.a. fem stjerner af en begejstret Mogens Rukov i DR 2 Premiere. Månedens Film i Cinemateket er en intens thriller fra et forfrossent, nordligt hjørne af USA. Spiller kun ugen ud.

'Frozen River' satte mit hjerte i en skruetvinge og fortsatte med at vride denne skruetvinge indtil sidste billede,” sagde Quentin Tarantino, da han overrakte Courtney Hunt prisen for bedste film ved Sundance Film Festival.

Dansk manuskriptforfatter og filmguru Mogens Rukov var uhyre begejstret for filmen, som han anmeldte i DR 2 Premiere. 'Frozen River' var for ham en ægte film fyldt med menneskelighed og varme. "Jeg troede slet ikke, man lavede den slags film mere". Se anmeldelsen her.

’Frozen River’ er trods den gnistrende kulde menneskevarm i kraft af dens store skuespilpræstationer. ’Frozen River’ er på en gang en thriller og et virkelighedsrelateret drama om livet på skyggesiden af USA's samfund. Instruktør Courtney Hunt lader aldrig thriller-aspektet knuse filmens socialrealistiske fundament, men kombinerer dem til en nervepirrende fortælling fyldt med sjæl.

Frosset fast i livet

Ray er en hårdt kæmpende enlig mor. Hendes ludoman-mand er forduftet med sparepengene, og hun sidder tilbage med sine to drenge i en nedslidt campingvogn i staten New York. Med sin kassedame-mindsteløn forsøger hun både at forsørge familien og at klare udbetalingen på et nyt hjem.

Et tilfældigt møde med Lila, en kvindelig mohawk-indianer fra et nærliggende reservat, fører Ray ind i en underverden, hvor der er store penge i omløb. Ray bliver indblandet i smugling af illegale indvandrere over den tilfrosne St. Lawrence-flod fra Canada og ind i USA. 

Anmeldelser:

"Frozen River’ er et fornemt eksempel på, hvad amerikansk independent film formår, når den er mest koncentreret og renset for mislyde."´                    **** Politiken - Kim Skotte

”Melissa Leo og Misty Upham er forrygende gode i de to centrale kvinderoller. Det er solidt instrueret, pokkers velskrevet.”
                                  **** Cinemazone.dk - Frederik Asschenfeldt Vandrup

”det er ikke mindst det socialrealistiske element, der skaber spændingen i filmen og gør den til en usædvanlig thriller.”
                                  ****Filmland – Per Juul Carlsen

Billetter til ’Frozen River’ kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412. Online bestilling på cinemateket.dk.