Psych-Out! i maj - Okkultisme med stort B

PSYCH-OUT PÅ TORSDAG! Oplev ’The Dark’ og ’The Boogey Man’ i en skræmmede far-out og nakkehårsrejsende dobbelt-visning 15. maj. Til en films pris!

I Psych-Out!-biffen i maj får du to sjældne B-film med okkulte undertoner fra sidste del af 1970’erne – det eneste årti, der nærmest er blevet en genre i sig selv! Oplev ’The Dark’ og ’The Boogey Man’ nu på torsdag 15. maj kl. 19.30.

Los Angeles havde godt nok en høj ’murder rate’ i slutningen af 70’erne, men en galning, der flår hovederne af folk og brænder dem ihjel med sine laserstråle-øjne er alligel så langt ude, at der næsten må være tale om… et… et rumvæsen! Jep, rendyrket ondskab fra en anden planet er omtrent hvad en tv-reporter, en L.A.P.D.-detektiv og faren til et af ofrene er oppe imod i obskure ’The Dark’. Og kun en lokal ’mystiker’ ved navn DeRenzy, er på bizar vis i stand til forudse hvornår det gådefulde uhyre slår til igen. Tobe Hooper (’Motorsavsmassakren’) forlod intsruktørstolen efter tre dage. Resultatet er et underholdende kaos.

The Boogey Man

Tyske Ulli Lommel står bag aftenens anden film, der halvt er et rip-off af ’Halloween’ og halvt sin egen forvirrede og overnaturlige kombo af en slasher- og spøgelsesfilm. En ung kvinde hjemsøges af genfærdet af sin mors elsker, som for tyve år siden blev dræbt at hendes bror, der i dag er stum. Hvordan det? Jo, spøgelset har været fanget i et forhekset spejl, som hun ved et uheld kommer til at smadre – og så begynder folk omkring hende ellers at dø under de mest gruopvækkende omstrændigheder! Denne thriller-bastard kan stadig få hårene til at rejse sig på hærdede biografhunde i dag.

Rejsegrammofonen snurrer mellem filmene, og man kan vanen tro købe kolde dåseøller for kolde kontanter.

Tid: 'Psych-Out! i maj'. Torsdag 15. maj kl. 19.30.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12