Psych-Out! og Friday Late Night – herreaftener i Cinemateket

SVEDDRYPPENDE. Attitudefaktoren er på sit højeste, når vores to filmklubber sætter biografen på gyngende grund.

Kom til krasbørstige og testosteron-dampende herreaftener i Cinemateket! Vi inviterer festen indenfor, når klubberne Psych-Out! og Friday Late Night transformerer Cinemateket til amerikansk nat-biograf. Så grib et par svale øl til lydende af den snurrende rejsegrammofon, der spiller før og efter filmene.

Hos Psych-Out er der i denne måned to obskure grindhouse-film på plakaten. De hårdtslående selvtægtsfilm ’Vigilante’ og ’The Exterminator’, der ikke levner plads til blødsøden romantik. Råt, beskidt og brutalt – så er I advaret. ’Vigilante’ er en nådesløs film om New Yorks betonjungle, hvor det kun er den stærkeste, der overlever. Og i ’The Exterminator’ beslutter et par hjemvendte Vietnam-veteraner sig for at rydde op i det amerikanske gademiljø, hvilket involverer både motorcykelhjelm og flammekaster. Det er på torsdag den 9. september kl. 19.00, at vi smider den drabelige selvtægt på lærredet.

Friday Late Night sætter derimod Cinemateket i et svingende, fuldfedt groove, når vi viser en af alle tiders vigtigste soul-dokumentarfilm ’Standing in the Shadows of Motown’. Filmen portrætterer The Funk Brothers, som indspillede flere nr. 1 hits end The Beatles, The Rolling Stones, The Beach Boys og Elvis Presley – tilsammen! Der er altså dømt Motown-swing og nostalgi for alle penge. Og som Information skrev om filmen: ”gode vibrationer i massevis”!

Tid: Torsdag den 19. sep. kl. 19.00 og fredag den 20. sep. kl. 21.30
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12