Psych-Out! - Vintage Carpenter

Non-stop action fra L.A. til New York City med John Carpenter i instruktør-stolen! Se de to eksplosive klassikere 'Sidste nat på station 13' og 'Flugtaktion New York' torsdag d. 20. juni - med bar og rejsegrammofon i pausen. 

’Psych-Out’-biffen har tidligere hyldet John Carpenters bedrifter indenfor horror-genren, men denne gang er det hans action-meritter, der er på plakaten. Torsdag d. 20. juni byder vi på to underholdende og eksplosive 70'er-hits, som de ikke laver dem mere!

Sidste nat på station 13
I exploitation-klassikeren ’Assault on Precinct 13’ belejrer voldspsykopaterne i rockerbanden Street Thunder en politistation for at hævne sig på de betjente, der har skudt seks af deres medlemmer. Stationen er ved at lukke, radio og telefon er nede, og downtown Los Angeles ligger øde hen. De sidste, omringede betjente har kun ét valg: at alliere sig med deres fanger og skyde sig ud! Hvis ’beskidt storby-western’ var en genre, ville John Carpenters film være dens ’Borte med blæsten’. Et episk og eksplosivt stykke 70’er-ramasjang, der har lagt skabelon til utallige efterligninger. Med den afgørende forskel, at man i en film fra genrens storhedstid aldrig helt ved, hvem der overlever – om nogen.

Flugtaktion New York
I denne John Carpenter-kultklassiker skriver vi det herrens år 1997. Manhattan er blevet omdannet til et gigantisk fængsel, styret af en skruppelløs, sort narkobaron spillet af soul-kongen Isaac Hayes, der tilmed har kidnappet præsidenten! Nu kan kun én mand redde ham… Og han har kun 24 timer til det! Kurt Russell er ex-soldaten ’Snake’ komplet med klap for øjet og cigarstump mellem tænderne, der får et tilbud, han bare ikke kan afslå af den kyniske politikommissær Bob Hauk i skikkelse af spaghettiwestern-legenden Lee Van Cleef. Hvis han ikke bringer præsidenten tilbage inden et døgn vil han nemlig selv sprænge i luften som følge af nogle mikroskopiske bomber, som Hauk har fået sprøjtet ind i hans krop!

Tid: Torsdag d. 20. maj.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K.
Billetter: Online og på tlf. 33 74 34 12.