Quentin Tarantino – komplet retrospektiv

AUTEUR fuldt udfoldet. Oplev alle Quentin Tarantinos spektakulære værker i Cinemateket som optakt til hans niende film 'The Hateful Eight', der har premiere lige efter nytår. På 35mm naturligvis!

I anledning af udgivelsen af Quentin Tarantinos niende film, ’The Hateful Eight’, viser Cinemateket hele den amerikanske mesterinstruktørs mangfoldige produktion. Quentin Tarantino er en ægte cineast. Hans fascination af filmhistorien, af fasttømrede genrer og deres elasticitet, bobler ud af hver eneste indstilling i hans værker, hvilket kan nuýdes til fulde i serien

'Quentin Tarantino – den legesyge cineast', der vises gennem hele december og januar.


Det er blevet et Tarantino-varemærke at blande populærgenrer, som ingen før havde sat på samme hylde: Westerns, gangsterfilm, grindhouse, blaxploitation, martial arts, animation, kup- og krigsfilm. Tarantino plukker stiltræk, arketyper og klichéer og giver dem nyt liv i genremiks, der får publikum til at spærre øjnene op.

Tarantinokontrol

Værket er spækket med one-liners, ikoniske filmkarakterer, mindeværdige panoramiske kompositioner. Og Tarantino har final cut på alle sine film. Ingen stiller spørgsmålstegn ved Tarantinos kontrol over en Tarantino-film. Desuden er han en af de instruktører, som bifalder celluloid-filmens dybde og tekstur – hvilket Cinemateket kvitterer for og viser alle filmene i serien i 35mm-kopier.

I serien kan man bl.a. opleve kultklassikeren og gennembrudsfilmen 'Pulp Fiction', der vender op og ned på den vante kronologi og blander vold, sentimentale scener og komiske indfald med subtile referencer til franske gangsterfilm, Alfred Hitchcock og noir-genren.

Fuldlængdedebuten 'Håndlangerne' er selvfølgelig også – med sit nervepirrende whodunit-plot, der er spundet rundt om et mislykket kup, og som har et ubetaleligt hold af smoking-beklædte forbrydere, der leger katten efter musen med skarpladte pistoler, i centrum.

Tid: 8. december -23. januar.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K
Billetbestilling: Cinemateket.dk og Tlf. +45 3374 3400