Radioaktiv kærlighed!

MÅNEDENS FILM. Cinemateket og CPH PIX præsenterer den franske perle ’Grand Central’. Oplev stjerneskuddet Léa Seydoux ('Adeles Liv - kapitel 1 & 2') over for Tahar Rahim ('profeten') i et drama, hvor kærlighed og kernekraft er centrale energikilder. Se filmen frem til 31. marts.

Et atomkraftværk agerer i 'Grand Central' et skæbnesvangert bagtæppe for et trekantsdrama, der er i akut nedsmeltningsfare. Den udefrakommende Gary (Tahar Rahim), tager et farligt job med vedligeholdelse af atomkraftværkets reaktorer – og falder hurtigt for kollegaen Karole (Lea Seydoux). Hun har godt nok en kæreste (Denis Ménochet), som også arbejder på kraftværket, men hun drømmer om et liv langt fra sin triste arbejderklassetilværelse i den sydfranske provins. Eksperimenterende socialrealisme akkompagneres af en formfuldendt og følsom lydside samt en klar visuel æstetik fra start til slut.

Léa Seydoux blev verdensberømt for sin præstation som pigen med det blå hår i sidste års Cannes-vinder, 'Adèles liv – kapitel 1 & 2'. I 'Grand Central' spiller hun overfor Tahar Rahim, som for alvor brød igennem med hovedrollen i fængselsfilmen 'Profeten'.

'Grand Central' vises i samarbejde med CPH PIX frem til 31. marts.

Anmelderne skriver

★★★★★ - ”Gary og Karoles kærlighed er uforudsigelig som en atomreaktor, giftig som radioaktiv stråling – og balancerer konstant på grænsen af den totale nedsmeltning. Instruktør Rebecca Zlotowski bruger med stor opfindsomhed atomkraftværket som både fascinerende kulisse og elegant metafor for et intenst trekantsdrama”. Lasse Martin Jørgensen, Filmz.

♥♥♥♥ - ”En love story båret af potent miljøskildring og intenst spil ... inciterende nyrealistisk”. Kim Skotte, Politiken.

★★★★ - ”To af fransk films største talenter, Léa Seydoux og Tahar Rahim, kaster glans over det lille, eksplosive trekantsdrama”. Daniel Pilgaard, Filmmagasinet Ekko.

★★★★ - ”Filmens setting er stærkt betagende, og billederne af atomreaktorerne er både skrækindjagende og dragende”. Line Worm Poulsen, Ordet.

'Grand Central' er Rebecca Zlotowskis anden spillefilm, og deltog sidste år i sidekonkurrencen Un certain regard på filmfestivalen i Cannes: ”Filmens fine, selvsikre iscenesættelse og fremragende skuespilpræstationer bekræfter, at Zlotowski er en af Frankrigs skarpeste, mest alvorlige unge instruktører,” skrev Variety.

Tid: 18. marts-31. marts 2015
Sted:
Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: cinemateket.dk og tlf. 3374 3412.