Robert Frank - tæt på en foto- og filmlegende

MESTERFOTOGRAFEN Robert Frank ændrede med det 20. århundredes måske mest indflydelsesrige fotobog ’The Americans’ (1958) vores syn på fotografiet og dets muligheder. Frank er imidlertid også en markant filmskaber, som har ladet hånt om alle filmiske regler i sin jagt på sandheden. Se en række centrale film af og om ham i Cinemateket 10.-21. juni.

Til dato har den amerikanske fotograf og independent-filmmager Robert Frank lavet mere end 25 film og videoer, heriblandt flere klassikere. Robert Frank fusionerer dokumentar, fiktion, selvbiografi, går på tværs af genrer og lader hånt alle filmiske regler i sin jagt på sandheden.

Se en stribe af Robert Frank bedste film i Cinemateket i dagene 10.-21. juni, og få perspektiveringer af bl.a. forfatter og beat-ekspert Lars Movin og af fotografkollegaen Krass Clement. Serien præsenteres i samarbejde med Copenhagen Photo Festival. Fredag den 12. juni er der danmarkspremiere på Franks myteomspundne, forbudte Rollings Stones-film 'Cocksucker Blues' og lørdag den 20. juni er Cinematekets uofficielle Robert Frank-temadag.

Onsdag 10. juni kl. 21:15

Robert Frank: Tre selvbiografiske kortfilm
’Conversations in Vermont’
(1969), ’About Me’ (1971), ’Life Dances On’ (1980) er tre kortfilm, hvor Robert Frank udstiller familieforhold.

Torsdag 11. juni kl. 19.30

Pull My Daisy + This Song for Jack
'Pull My Daisy' (1959) markerer Robert Franks legendariske entré på filmscenen. Skrevet og fortalt af beat-forfatteren Jack Kerouac skildrer den livets gang blandt venner i New Yorks Bowery. 'This Song for Jack' (1983) er Robert Franks svanesang til samme Jack Kerouac, der døde i 1969. ARRANGEMENT: Forfatter, beat-ekspert og Robert Frank-kender Lars Movin introducerer de to film.

Torsdag 11. juni kl. 21:30

Fire In The East + An American Journey
Et intimt blik på fire årtier af Robert Franks liv – fra hans ankomst i New York i 1947 frem til 80’erne. EVENT: Efterfølgende talk med fotograf Krass Clement om inspirationen fra Robert Frank. Moderator: Lars Movin.

Fredag 12. juni kl. 21:30

Cocksucker Blues
En stor aften: Første officielle visning på dansk grund af Robert Franks hudløse, kontroversielle og længe utilgængelige 1972-turnédokumentar med Rolling Stones. NB: Stones-bar fra kl. 20.

Fredag 19. juni kl. 21:30

Robert Frank: Kort fiktion
Tre stilfulde kortfilm: ’The Sin of Jesus’ (1961) om Jesus, der nægter at tilgive en ung kvinde, ’O.K. End Here’ (1963) om en dag i livet hos et par i New York, og ’Keep Busy’ (1975), en improviseret fortælling om en gruppe mennesker på en ø.

Rober Frank temalørdag

Lørdag 20. juni kl. 16:30

'Leaving Home, Coming Home – A Portrait of Robert Frank'
Et nærgående portræt af den pressesky filmskaber og fotograf Robert Frank. Instrueret af Gerald Fox. ARRANGEMENT: 'Leaving Home, Coming Home' introduceres af Lars Movin, der bl.a. vil fortælle om sit eget forgæves forsøg på at lave en film med den kamerasky fotograf, Robert Frank.

Lørdag 20. juni kl. 18:30

'Me and My Brother'
En hybridfilm i yderste potens, der skildrer brødrene Peter og Julius Orlovsky - Beat-poeten Allen Ginsbergs samlever og hans bror – hvoraf den ene er manisk og den anden skizofren. ARRANGEMENT: Lars Movin, forfatter til bl.a. bogen 'Beat'' introducerer 

Lørdag 20. juni kl. 21:00

Robert Frank: Sene værker
Fem kortfilm produceret i perioden fra 1996 og frem til 2008. Temaet spænder fra skildringen af en munter avisuddeler til en hyldest til en afdød ven.

Søndag 21. juni kl. 19:15

'Candy Mountain'
En morsom roadmovie, der følger musiker Julius Brookes søgen efter den legendariske guitarbygger Elmore Silk.

Tid: 10.-21. juni 2015
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: cinemateket.dk og tlf. 3374 3412