Seks krige, 60 millioner døde, ti opskrifter

Denne måneds dokumentar giver dig mulighed for at komme tæt på en håndfuld krigskokke-veteraner, der deler ud af deres historier og opskrifter i ' Cooking History' – 19.-26. oktober.

Uden mad og drikke duer helten ikke, men til slagmarkernes kokke bliver der sjældent uddelt medaljer. I sin skæve, fascinerende og sorthumoristiske dokumentarfilm ’Cooking History’ giver den slovakiske instruktør Péter Kerekes stemme til en håndfuld krigskokke-veteraner, der rundhåndet deler ud af deres historier og opskrifter. Du kan se ’Coocking History’ i Cinemateket den 19. – 26. oktober.

Enestående arkivmateriale


Ved hjælp af et enestående arkivmateriale, spændende interviews og enkelte on screen-dyreslagtninger - bliver vi indviet i krigs-kokkenes verden på det 20. århundredes europæiske slagmarker.

’Cooking History’, der vandt en af hovedpriserne på Hot Docs-festivalen i Toronto, er en kreativt iscenesat og særdeles tankevækkende mikro-historie, krydret med en masse sort humor.

Gullasch og instruktørbesøg


Den 21. oktober kl. 19.15 introducerer Instruktør, Péter Kerekes, ’Cooking History’ og svare på spørgsmål. Efter forestillingen serveres paprika gullasch med hjemmelavet brød (dog uden asbest som i filmen) med tjekkisk øl og østrigsk vin. Pris: kr. 75/kr. 50.