Sjældne stumfilm med 'Die Asta' og levende musik

Cinemateket byder velkommen til et stort og farverigt oktober-program og lægger i passende kronologi ud med tre sjældent viste Asta Nielsen-stumfilm med klaver-ledsagelse.

Asta Nielsen var en af stumfilmens helt store divaer, ikke kun herhjemme, men i høj grad også i Tyskland, hvor hun boede en periode. Vi viser tre af hendes mindre kendte værker med klaverledsagelse: 'De hvide roser' samt  'Roswolskys elskerinde' og 'Balletdanserinden'.

'Die Asta' og kærlighedsintrigerne

'De hvide roser' er et kærligheds- og tyve-drama om den smukke Hedda, der til en sceneoptræden låner et kostbart smykke af sin forlovede, Adam de Rochord. Da en tyvebande stjæler det, bryder Adam med Hedda - og så må hun selv tage affære.

I 'Balletdanserinden' af August Blom spiller Die Asta balletdanserinden Camille, der forelsker sig i den forkerte mand, sjuften Jean.

Klimakset i den sjældent viste 'Roswolskys elskerinde' finder sted i Monte Carlo. Kvinden Mary er tidligere blevet reddet af den godhjertede rigmand Roswolsky, og deres forbindelse gør det svært for Mary at få den greve, hun så grumme gerne vil have! Filmen findes kun med portugisiske mellemtekster, så den simultantolket ved visningen den 4. oktober.

Filmene vises som følger:

Lørdag den 1. oktober kl. 19.00 - 'De hvide roser'. Tirsdag den 4. oktober kl. 19.00 - 'Roswolskys elskerinde' + 'Balletdanserinden'.