Sneakbar 4.september

Den 4. september åbner vi dørene til dansk films fremtid med fem film fra Filmværkstedet

Danmark bugner af filmisk talent. Se fem film instrueret af unge filmløver med støtte fra Filmværkstedet på Det Danske Filminstitut. Der er gratis adgang til forestillingerne, der løber af stabelen den 4. september klokken 19.15 og kl. 21.30.

Nysgerrige drenge og søgende kunstnere


’Huset ovenfor’ af Ask Hasselbalch handler om de to 12-årige venner Alex og Viktor. En weekend ser Alex noget bevæge sig i det gamle hus på den anden side af vejen. Nysgerrige - som kun 12-årige drenge kan være - beslutter de sig for at udforske. En beslutning der vil ændre de to drenges venskab for altid.

I dokumentaren ’My Lost Generation’ af Vladimir Tomics følger vi instruktørens delvist selvbiografiske rejse - sammensat af egne optagelser fra Danmark og Bosnien - i en kompromisløs søgen efter egen identitet.

Forbrydelser, forelskelser og science-fiction


Som mange forbrydere har måttet sande, findes der ikke nemme kup. I Sarah Hilmer Rex’s ’Intet andet’ bevises dette tydeligt. Tre venner forsøger at stjæle en stor mængde cigaretter fra et lager, men pludselig er de ikke alene.

’Connected’ af Jens Raunkjær Christensen og Jonas Drotner Mouritsen er en flot ordløs sci-fi fortælling om to skikkelser i beskyttelsesdragter, der vandrer gennem et goldt apokalyptisk landskab. De er afhængige af hinanden, da deres åndedræt er forbundet via slanger. Langsomt svækkes de, og må kæmpe for overlevelse.

I filmen ’Megaheavy’ følger vi Jolly, en indadvendt 14-årig pige med en forelskelse i klassekammeraten Kenneth. Hendes verden vendes op og ned da naboens søn kommer hjem for at begrave sin far. 

Filmværkstedet i København støtter unge filmtalenter ved at give adgang til professionelt produktionsudstyr og op til kr. 20.000 til basale produktionsomkostninger. Projektet kan være en kort-, novelle-, dokumentar- eller spillefilm. Eller det kan være et filmisk projekt i en blanding af genre og platforme.

Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412. Online bestilling på cinemateket.dk. Bemærk gratis entré.