Stegelmanns animations-favoritter

FESTIVALS-TURNÉ. Den 12. april gæster Odense International Film Festival (OFF) Cinemateket. Vær med, når animations-entusiast og filmkritiker Jakob Stegelmann tager os med på en rejse gennem sine personlige tegnefilmsfavoritter – herunder perler fra animationskonkurrencen på OFF15. 

Danmarks ukronede tegnefilmkonge og vært på tv-programmet Troldspejlet, Jakob Stegelmann, præsenterer den 12. april en række af sine personlige favoritter – både fra tegnefilmens historie og fra animationskonkurrencen på OFF15.

Den animerede kortfilm har en lang og rig tradition. Hvad end det gælder stop motion-fortællinger, dukkefilm, håndtegnede universer, nuttede computeranimerede dyr eller storladne 3D-produktioner, har kreativiteten og fantasien frit spil på tegnebordet, og det nyder publikum godt af på det store lærred.

Landets ældste filmfestival på visit i Cinemateket

Programmet er en del af Odense International Film Festivals halvårlige danmarksturné, hvor festivalen besøger Aalborg, Aarhus og København for at præsentere noget af det bedste fra OFF. 

OFF er Danmarks internationale Oscarkvalificerende kortfilmfestival, og med sin opstart i 1975 også landets ældste filmfestival. OFF er en anderledes filmfestival, der blev startet med lidenskab og hittepåsomhed, en sjæl som filmfestivalen har bevaret og dyrket siden.

Den animerede kortfilm er en væsentlig del af OFFs særkende - og så markant, at festivalen i 2015 også blev kvalificerende for Oscar-nominering i animationskategorien.

Tid: 12. april 2016 - 12. april 2016
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, Kbh K
Billetter: Cinemateket.dk eller tlf. 33 74 34 12.