Steven Soderbergh - sex, leg og revolution

Steven Soderbergh formår som få at balancere mellem mainstreamfilm med bred appeal, og smallere film med højt kunstnerisk niveau. Cinemateket tager et blik på Soderberghs skæve side. Særarrangement med Ché og cubansk buffet den 6. december fra kl. 17.00

Den amerikanske instruktør Steven Soderbergh var bare 26 år da han vandt De Gyldne Palmer ved filmfestivalen i Cannes 1989 for sin debutfilm ’Sex, løgn og video’.

Siden har Soderbergh lavet en række bredt appellerende film, men hans mest karakteristiske værker er stadig de smalle, eksperimenterende film, hvor han ofte styrer både instruktion, kamera og klipning.

Dystre film og rablende vanvid

I Cinematekets Soderbergh-serie i december sætter vi fokus på de eksperimenterende og mest modige af Soderberghs film. Det gælder bl.a. den stilistisk gennemførte vision af forfatteren Franz Kafkas univers i ’Kafka’, den rablende samfundssatire ’Schizopolis’ og naturligvis et gensyn med det raffinerede og uhyre velspillede drama ’Sex, løgn og video’.

Desuden er Månedens Film Soderberghs ’Bubble’, der således endelig får dansk premiere.

Store stjerner i nye roller

Soderberghs ry som film-feinschmecker gør, at selv hans mindre projekter lokker de bedste og mest populære skuespillere til – bl.a. i ’Full Frontal’ med Julia Roberts og David Duchovny, og ’Solaris’, hvor George Clooney er intergalaktisk psykolog, der plages af erotiske drømme og lig i lasten.

Endelig byder vi – for første gang i Danmark - på begge Soderberghs monumentale film om revolutionshelten Che Guevara, med Benicio Del Toro i titelrollen.

Søndag den 6. december vil der være mulighed for at se begge film, suppleret med cubansk buffet i Restaurant SULT (forudbestilles og betales særskilt i restauranten senest den 3. december). Husk at bestille billet til begge film.

Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412. Online bestilling på cinemateket.dk.