Still Moving: De røde marker

FILMHISTORIE. I den kommende weekend fortsætter vores filmhistoriske serie 'Still Moving'. På lørdag 22. februar kan du opleve den kinesiske film ’De røde marker’. Med introduktion af Jan Mouritzen.

Cinematekets filmhistoriske serie ’Still Moving’ byder på fire ny-klassikere med introduktion i februar-marts. I den kommende weekend 8lørdag 22. februar kl. 16.15) viser vi Zhang Yimous ’De røde marker’ fra 1987.

De røde marker

Zhang Yimous debutfilm blev tildelt Guldbjørnen ved filmfestivalen i Berlin. I filmen bliver den 18-årige Nine afhændet som brud til en ældre vinbonde. På vej til sit bryllup bliver Nine og hendes følge overfaldet, men den stærke bærer Yu redder hende fra at blive voldtaget, og Nine og Yu indleder et forhold. En film der lever af udtryksfulde og sensuelle billeder.

Flere Still Moving-visninger

I ’Still Moving’-programmet viger filmudvalget udenom de mest kanoniserede film, for i stedet at fokusere på de nyklassikere, der ikke kan opleves så ofte.

’De Røde Marker’ indkapsler sammen med kinesiske iranske Abbas Kiarostamis ’Smagen af kirsebær’ (1997) og Peter Greenaways ’The Pillow Book’ (1996) periodens globalisering. Alle filmene bliver introduceret og sat i kontekst af danske filmhistorikere, henover fire lørdage i februar/marts.

Til serien findes en gratis særbrochure med mere udførlige omtaler af de enkelte film og foredragsholdere. Billetprisen til det enkelte film med foredrag er 75 kr. (50 kr. for medlemmer). Køber man billet til fem forskellige film i serien er den sjette billet gratis. Nærmere oplysninger i Billetsalget og i den gratis særbrochure ved billetskranken.

Tid: ’De røde marker’: Lørdag 22. februar kl. 16.15. Øvrige visninger i Still Moving-serien: ’The Pillow Book’: Lørdag 15. marts kl. 16.00. ’Smagen af kirsebær’: Lørdag 29. marts kl. 16.00.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12