Streets From Around

Gaden i bevægelse. Danske og internationale world'tronica-navne gæster FILMHUSET med musik og film onsdag den 18 august. Oplev bl.a. Band Ane i samspil med arabiske musikere.

Den 18. august fra kl. 17.00 til 01.00 vil Filmhuset og vores tilstødende gade, Lønporten, syde af lyd og lys. VJs og danske elektronica-kunstnere inviterer en række internationale navne med på scenen. Omdrejningspunktet er world'tronica – elektronisk verdensmusik – og festens navn er Streets from Around.

Streets from Around har gaden og gadelivet som tema – både i musik og på dagens udvalgte film. I store dele af verden skabes al socialt liv, kultur og kunst på gadeplan. Samtidig er Streets from Around en gadefest i dansk målestok, hvor gadeliv mere er en holdning end et vilkår – en holdning om et åbent, mangfoldigt og levende byrum.

Blandt de optrædende er Checkpoint 303 (FR/PAL) lyd- og videokunsttrioen Tashweesh (PAL) og rapperen Boikutt. På det store lærred i Cinemateket kan man opleve kortfilm om street-vibes, graffiti og hiphop. Herhjemmefra kan man opleve Band Ane i et nyt internationalt samarbejde.

Band Ane i unikt samarbejde med arabiske musikere

World’tronicaen udvikler sig i hast internationalt. Men udbuddet af danske kunstnere på scenen er begrænset. Danske Band Ane alias Ane Østergaard, som i 2006 udgav den roste elektroniske cd Anish Music har taget mod udfordringen om at komponere nye numre i world’tronica-stil.

Hun stiller op med to anerkendte arabiske musikere ved sin side i hvad hun selv betegner som et ”et grænseoverskridende, improviseret eksperiment”, der inkluderer både fagot og darbuka.

Band Ane er kendt fra landets festivaler og spillesteder som den elektroniske musiks skæve og kantede kvinde, der uortodokst, nyskabende og poetisk sætter niveauet på den danske og nordiske electronica scene. Med sig har hun:

Aida Nadeem, som på med pladeudgivelserne Arabian Underground (98), Arabtronica (02) og Out of Bagdad (05), har placeret den arabiske electronica på den europæiske world-scene. Hun modtag BBCs World Music Award i 2007. Aida Nadeem er ikke mindst kendt for sin sangstemme og sit begavede fagotspil.

Simona Abdallah, der  betragtes som en af Europas mest habile musikere inden for arabisk perkussion. Til efteråret tournérer Simona Abdallah med en af den internationale world-scenes foregangskvinder, Natasha Atlas.

Arrangør af Streets From Around: Cinemateket, Around/WOMEX og STRØM-festivalen.

Læs mere om det samlede program.

Bestil billetter.