Stumfilm med kapow og funky kung fu-musik

Skønne slagsmål i mørket – musik og martial arts i eksplosiv blanding. Devil Music Ensemble gæster Cinemateket fredag den 11. september.

Martial arts-filmen er omtrent lige så gammel, som filmmediets fjernøstlige historie er lang. Desværre er meget få af disse film bevaret. Cinemateket byder den 11. september på den ældste spillefilm inden for genren – ’Red Heroine’ - tilmed med levende musik. Se trailer her

... en fastelavnsfest af udstående tandsæt

Trioen Devil Music Ensemble spiller live til filmen og giver bl.a. kultfilms-kvaliteterne rygvind med “et miks af kinesisk folkemusik og 1970’er-kung fu-funk,” som de beskriver det.

Blandt instrumenterne kan nævnes vibrafon, steel-guitar, erhu (to-strenget kinesisk violin), synthesizer, elektrisk violin, percussion – og pisk!

En hævner viser tænder

På overfladen er ’Red Heroine’ en hævnhistorie af klassisk tilsnit med onde krigsherrer, smukke landsbypiger og vismænd med lange øjenbryn. Med den humoristiske optik skruet på er det en fastelavnsfest af udstående tandsæt, oldschool flyve-effekter og anakronistiske haremspiger i bikini.

For genre-feinschmeckere vil ’Red Heroine’ samtidig være et interessant studie i, hvor tidligt kimen til nutidens kampsportsfilm blev lagt. Kampsekvenserne (med hævnerinden Yun Ko i centrum) er ’Kill Bill’-feminisme uden bremseklods, og selve slåskampene er forbavsende effektive.

Slåskamp i Cinemateket

”Den højeste form for krigskunst er at neutralisere fjenden uden at kæmpe.”

Dette pacifistiske udsagn af Sun Tzus i ’Krigskunsten’ bliver fejet af banen, når Cinemateket i september giver kunsten et karateslag med visningen af en serie kampsportsfilm.

Selvom Steven Seagal glimrer ved sit fravær, skal skabs-ninjaen ikke fortvivle. Her er nemlig både pandaer, fodbolde og vrede munke. Der er lidt for enhver smag, så længe smagsløgene er indstillet på tæsk.

God fornøjelse til både genre-aficionados og førstegangs-besøgende!

Filmserien kører hele september.
Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412. Online bestilling på cinemateket.dk.