Stumfilm med levende musik og italiensk eksperimentalfilm med introduktion

Fantômas gør igen Paris' gader usikre i stumfilmen 'The Murderous Corpse' og Cinemateket får fornemt besøg af eksperimentalfilm-ekspert og kurator Piero Pala. Den 22. og 23. marts kl. 19.00.

Stumfilm med levende musik: 'The Murderous Corpse'

En død mands hud som handske. Et plantet brev med ofrenes navne. En forbryderjagt i Paris' kloakker: Fantômas er på spil igen.

Måske husker nogle, hvordan Kevin Spacey som seriemorderen i 'Se7en' havde flået huden af sine fingre for ikke at afsætte aftryk. Louis Feuillade giver David Fincher baghjul med ’The Murderous Corpse’, hvor Fantômas skræller huden af et ligs hånd for at lave en handske, der kan føre politiets fingeraftyksaksperter på vildspor. Hånden tilhører den stakkels maler Jacques Dollon, som politiet tror er på fri fod, og Fantômas er endda så udspekuleret at plante et brev blandt Dollons efterladenskaber – navnene på de folk, Fantômas har tænkt sig at tage af dage i Dollons navn.

En sjældent brutal og sjældent vist stumfilm – med levende klaverakkompagnement ved Ronen Thalmay.

Tirsdag den 22. marts kl. 19.00.

Læs mere og bestil billet til arrangementet hér.

Eksperimentalfilm-ekspert og kurator Piero Pala fra Rom gæster Cinemateket

Piero Pala vil personligt introducere ni højdepunkter fra den italienske eksperimentalfilms historie – både kendte og mindre kendte værker.

"Det er en excentrisk form for filmkunst," siger Piero Pala om, hvad der trods alt binder værkerne sammen. "De er båret af en udtalt fleksibilitet og undersøgelsestrang, opererer konstant i selve udforskningens grænseland. De peger aldrig tilbage på sig selv eller deres egne begrænsninger, og endnu mindre er de bundet til markedsføringsmekanismer."

Blandt de sjældent viste værker er Silvio og Vittorio Loffredos 'Le Court Bouillon' fra 1964, en film-collage bestående af reklamer, erotica og tegnefilm fundet på et loppemarked. Nino Pezzalla undersøger det kristne symbolvokabularium i 'Mia Zia' (1989), der er en rytmisk parring af et påskeoptog med kvindehænder, der renser fisk. Det nyeste værk er fra 2010, 'Zocrad Mirror', en science fiction-fantasi om installationen af en energireaktor, der skal forsyne en bosættelse på en fjern måne i år 2098.

Onsdag den 23. marts kl. 19.00.

Læs mere og bestil billet til arrangementet hér.